Αναβιώνει αύριο σε 3 χωριά του δήμου Φαρκαδόνας το έθιμο της Παναγίας της Οδηγήτριας

Το έθιμο της μεταφοράς της Παναγίας της Οδηγήτριας θα αναβιώσει το πρωί της Τρίτης  στο Δήμο Φαρκαδόνας

Στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα βρεθούν τα χωριά του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας, οικισμοί από τους οποίους θα διέλθει η Αγία Εικόνα της Παναγίας.

Όπως είναι γνωστό η Εικόνα φιλοξενείται για διάρκεια 4 μηνών στο Αχλαδοχώρι και 8 μηνών στο δημοτικό διαμέρισμα Οιχαλίας. Σύμφωνα με την παράδοση η Εικόνα εντοπίστηκε από κυνηγούς των δυο χωριών και φυλάσσεται τα συγκεκριμένα χρονικά διάστημα στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Νικολάου και Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου.

Η Εικόνα μεταφέρεται στα δυο χωριά Αύγουστο και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.

Το πρωί της Τρίτης μετά τη Θεια Λειτουργία και τη Δέηση υπέρ της Θεοτόκου που θα τελεστεί στον Ιερό της Αγίας Σοφίας αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά της Εικόνας πεζοπορώντας. Η Εικόνα θα διέλθει από την Κρήνη με στάση στο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων προς προσκύνηση από τους πιστούς ενώ λίγο αργότερα θα αναχωρήσει για την Οιχαλία, όπου θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Νικόλαο μέχρι και το Πάσχα του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα μεταφέρεται στις πλάτες των πιστών προς ευλογία αλλά και προς ανάμνηση της μεταφοράς της από τους κυνηγούς που την εντόπισαν σε ορεινή περιοχή.


1 σχόλιο

  1. τεο αν θελεισ τη γνωμη μου παρατα τους ολους και κοιτα την παρτι σου.δεν αξιζουν τα κολοχωρια μας τετοια προβολη και διαφημιση