Αναβίωσαν το έθιμο της «Δρακοκτονίας» παρουσία πλήθους κόσμου στο Πετρωτό

Σειρά θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου

Την προσοχή κατοίκων και επισκεπτών του Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας συγκέντρωσε για μια ακόμη χρονιά η αναβίωση της «Δρακοκτονίας» που διεξήχθη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Το έθιμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μεγαλόμάρτυρα Γεώργιο, αναβίωσε το απόγευμα της Κυριακής από κατοίκους του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στο εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου. Στο Ναό τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικόλαου Χατζιάρα, ο οποίος διετέλεσε προ ετών εφημέριος του χωριού και οι κάτοικοι τρέφουν πατρικά αισθήματα στο πρόσωπο του.

Τον Άγιο  υποδύθηκε ο κ. Μπάμπης Ζούζουλας, οι οποίοι καβαλώντας τα άλογα και με την ένδυση της εποχής, κατάφεραν να σκοτώσουν το δράκο και να σώσουν τη βασιλοπούλα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου που παρουσίασαν διάφορους χορούς προς τιμή του Αγίου.

Τα βλέμματα όλων «έκλεψε» ο ιερέας του χωριού π. Ελευθέριος που έκλεισε  παραδοσιακά το χορό για τους παραβρισκόμενους, γεγονός που χειροκρότησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Σε όλο τον κόσμο προσφέρθηκε φιλοξενία που μαγειρεύτηκε με τον παραδοσιακό τρόπο και με μεράκι.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθου και της Θείας Λειτουργίας.