Αναβιώθηκαν έθιμα του μακρινού παρελθόντος στα Σερβωτά

Σύλλογοι της περιοχής μας ανέτρεξαν στο παρελθόν και παρουσίασαν Θεσσαλικούς χορούς, αποκριάτικα έθιμα με χορούς και τραγούδια γυρίζοντας το χρόνο πολλά χρόνια πίσω

Οι Απόκριες πέραν των άλλων γιορτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Με δρώμενα τα οποία για πολλούς και δη για τους νέους είναι άγνωστα, καθώς εγκαταλείφτηκαν με την πάροδο των χρόνων.

Αυτά τα έθιμα θέλησε να παρουσιάσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο των Σερβωτών το πρωί της Αποκριάς με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας. Τα παρουσίασαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως εξάλλου έκαναν παλιότερα, όταν τα έθιμα αποτελούσαν τρόπο ζωής και διασκέδασης των κατοίκων της περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο Ναό των Αγίων Αποστόλων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας, παρουσιάζοντας Θεσσαλικούς χορούς και τραγούδια της Αποκριάς.

Μετέφεραν μια μακρά παράδοση, που αναβίωνε τις παλιότερες δεκαετίες για την ψυχαγωγία των κατοίκων που περίμεναν τις γιορτές και χαιρόταν τις πτυχές τους.

Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων μιας και ζωντάνεψε στα μάτια των κατοίκων το παρελθόν που υπήρξε τόσο γλυκό και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το παρόν.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Λαογραφικών Συλλόγων, Θεριστάδες Τρικάλων, Προαστίου Καρδίτσας, Μεγάλων Καλυβίων, Χορευτικού Συλλόγου Καρδίτσας και Κρητών Καρδίτσας, δίνοντας ένα άκρως παραδοσιακό τρόπο.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά των κτηνοτρόφων του χωριού ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τν συντήρηση του Ιερού Ναού.


1 σχόλιο

  1. Φουρλή Στέλλα
    05/03/2019 at 14:21

    Πολλα πολλά συγχαρητήρια σε ολους σας.Στους διοργανωτές και σε ολους τους χορευτές!! Ευχαριστούμε πολύ και καλές απόκριες!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *