Ανδρέας Παπαγεωργίου: «Μεριβάκης: Δήμαρχος υπό κηδεμονία»

Από τη χθεσινή συνεδρίαση 29/10/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου ανεδείχθησαν δύο θέματα:

Α) Ενεφάνη πλέον φανερά στην σημερινή (29-10-2018) συνεδρίαση, αυτό που εντοπίσαμε  οι πιο  υποψιασμένοι και  διορατικοί στην προηγούμενη, στις 11/10/2018, συνεδρίαση.  Ο δήμαρχος κύριος Μεριβάκης  φαίνεται να λειτουργεί (τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο) σαν ευρισκόμενος υπό κηδεμονία ,  δεν μιλάει και δεν προβαίνει  σχεδόν σε καμμιά δήλωση ή απάντηση στις ερωτήσεις των Συμβούλων (που ευρίσκεται άραγε ο παλιός γνωστός  κύριος Μεριβάκης;) , αλλά αυτό το ρόλο τον έχει αναλάβει σχεδόν «εργολαβικά» ο κύριος Αναγνώστου νεοκλεγείς πρόεδρος με ισχνή ανταπόκ ριση του ΔΣ  με μόλις  14 ψήφους μετά δύο ψηφοφορίες, αποτελώντας πλέον την μειοψηφία της πλειοψηφίας για να μην ξεχνιόμαστε..  και άλλος ένας ή δύο Σύμβουλοι. Μοιάζει σαν η ηγετική ομάδα να έβαλε τον κύριο Δήμαρχο « στο ψυγείο» . Τόσο οι στάσεις  του σώματος όσο και οι εκφράσεις του προσώπου του, αυτό έδειχναν. Μάλιστα στην εξάσκηση των καθηκόντων του Προέδρου κυρίου Αναγνώστου, κατά τρόπο παραβατικό  στην διάρκεια της συνεδρίασης, αφού ούτε σέβεται, ούτε εφαρμόζει τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε την κείμενη νομοθεσία (περισσότερα παρακάτω),  τον επιτίμησα δύο φορές λέγονατας επί λέξει: Τουλάχιστον κύριε Αναγνώστου,ο κύριος Μεριβάκης έχει το θάρρος και τα λέει έξω από τα  δόντια, ενώ εσείς και μερικοί άλλοι Σύμβουλοι της παράταξής του τον κατηγορείτε «στα καφενεία»,  αλλά στις συνεδριάσεις δράτε σαν σημιτοφύλακες και εξαπτέρυγα. .. και τα ψηφίζετε όλα.  Δηλαδή προσπαθείτε να είστε και «με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»  και ο νοών νοήτω! Η έκφραση του κυρίου Μεριβάκη μετά από αυτά τα σχόλιά μου , ήταν πλήρως αποκαλυπτική (σαν να έλεγε: «πες τα Χαράλαμπε»). Άραγε πόσες πιέσεις και από ποιούς  δέχεται από την ομάδα του;  Πραγματικά τον λυπήθηκα!  Βέβαια όλοι όσοι από την ομάδα του  υπογράφουν (έχοντας κατά νου να  εξασφαλίσουν  τα μικροπολιτικά και ατομικά τους ιδιοτελή και μη συμφέροντα, πχ, έμμισθες θέσεις,  κατά το κοινώς λεγόμενο  «για το σκυλοκάρβελο», ή αλλιώς η «εξόφληση των προεκλογικών  γραμματίων», – όθεν και οι  συνεχείς εναλλαγές των ιδίων μεταξύ των διαφόρων εμμίσθων θέσεων) ,  τα εκφεύγοντα από το υφιστάμενο ηθικό ή νομικό πλαίσιο, είναι συνυπεύθυνοι με τον κύριο Δήμαρχο.  Ίσως και περισσότερο  από αυτόν , δεδομένου ότι αν ψήφιζαν κατά συνείδηση προασπίζοντες  το  Δημοτικό και όχι το ατομικό συμφέρον,  δεν θα είχαν πχ  ληφθεί παράλογες και πολυέξοδες αποφάσεις  ενδεικτικά και μόνον αναφέρω τις  πολυδάπανες εκδηλώσεις  χωρίς νόημα μόνο και μόνο για την προβολή ορισμένων και για το «δώσε άρτον και θεάματα στον λαό».  Και για να προλάβω τυχόν επικριτές:  Όχι εγώ και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν τα ψηφίσαμε.

 Για να είμαι δε δίκαιος απέναντι στον κύριο Μεριβάκη, τονίζω ότι σε πολλά θέματα που τελικά εξόργισαν την κοινωνία κλπ ,  μερικοί από τους Συμβούλους του, που επέχαιραν εναντίον του «στα καφενεία» διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, ότι δήθεν διαφωνούσαν με τον κύριο Μεριβάκη, ενώ στις συνεδριάσεις τα ψήφιζαν αδιακρίτως όλα , μη δεχόμενοι να ακούσουν τα επιχειρήματα όσων διαφωνούσαμε, διακόπτοντας, υβρίζοντας , απειλώντας μας, ώστε να μη ακουσθούν οι διαφωνίες μας  γιατί «τους χαλούσαμε την σούπα», γιατί ήθελαν μέσω της συνειδητής και ενορχηστρωμένης τακτικής αυτής  να αποδείξουν ότι είναι άξιοι σημιτοφύλακες και εξαπτέρυγα ώστε να τους ανταμείψει με μια έμμισθη θέση ή να  τους διατηρήσει στην ίδια ή αλλη έμμισθη θέση, να μας εκφοβίσουν και να μας φιμώσουν, για να υποβαθμίσουν συνειδητά το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μη προσέρχονται οι Δημότες για να ενημερωθούν ούτε καν οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, και τελικά να ενημερώνει τους Δημότες η αυταρχική Δημαρχιακή ομάδα κατά το δοκούν ,  ορισμένοι  δε από αυτούς συκοφαντώντας, διαστρεβλώνοντας όσα υποστηρίζαμε  κλπ.,  (Ιδιαίτερα  έως σχετικά πρόσφατα, όταν όσοι εκφράζαμε τις αντιρρήσεις μας και κρούαμε τον «κώδωνα του κινδύνου» ήμασταν  ένα έως δύο άτομα το πολύ),  ήταν αυτοί που τα ψήφιζαν αδιακρίτως  όλα, οι « σε όλα ναι»  και  οι «βασιλικότεροι του βασιλέως», ήταν δε ακριβώς αυτοί που τον συμβούλευαν και εξωθούσαν στις αποφάσεις  αυτές , κρυφά «σκάβοντάς του τον λάκκο»…

Μάλλον κύριε Μεριβάκη θα πρέπει να κατάλαβες  και αν όχι , είναι ώρα να καταλάβεις τη λαική ρήση  «Θεέ μου φύλαγέ με από τους φίλους μου, γιατί τους εχθρούς μου τους ξέρω»

Β) Ο περίεργος και αυταρχικός κύριος Αναγνώστου (αναφέρομαι αποκλειστικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ ως Πρόεδρος), ο οποίος ως διάττων αστέρας ενέσκηψε στα τοπικά της Φαρκαδόνας πριν τέσσερα χρόνια και προφανώς  προαισθανόμενος,  λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο. Και όλοι μας γνωρίζουμε την τύχη των διαττόντων αστέρων.

Ο κύριος Αναγνώστου γνωστός πλην των άλλων και από το μοντάζ  της φωτογραφίας  του με δήθεν  χειραψία με τον κύριο Τσίπρα, που επιβεβαιώνει   με αξιοσημείωτη επιμονή το λαικό ρηθέν « όπου γάμος και χαρά η Τσιβούλα πρώτη» Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.  Υπάρχουν και όσα  περιγράφονται κάτωθι:

Ο κύριος Αναγνώστου  στη δεύτερη όπως και στην πρώτη συνεδρίαση, περισσότερο βέβαια στη σημερινή δεύτερη,  εξασκεί τα καθήκοντά του κατά  τρόπο παραβατικό αφού ούτε σέβεται, ούτε εφαρμόζει τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα:

1) δεν εφαρμόζει τον κανονισμό όσον αφορά την διαδικασία των ερωτήσεων.  Στον υπογράφοντα όπως και σε  άλλους  Συμβούλους δεν επέτρεψε σε αρκετά θέματα  ερωτήσεις αν και έγκαιρα ζητήσαμε να καταγραφούμε  στον  σχετικό κατάλογο.

2) Δεν  εφαρμόζει  τον κανονισμό, όσον αφορά την διαδικασία των τοποθετήσεων αφού σε αρκετά  θέματα δεν μου έδωσε τον λόγο νααναπτύξω  την τποθέτησή μου. Στα δύο αυτά εδάφια, ευθύνη έχει και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, που τον εγκάλεσα γιατί δεν εφαρμόζει τον κανονισμό, αφού δική του του αρμοδιότητα είναι  η διαμόρφωση του καταλόγου των   ομιλητών και ερωτώντων, όπως και ή εκφώνηση του καταλόγου των παρόντων και των απόντων , η καταγραφή της ψήφου των Συμβούλωνκλπ  αρμοδιότητες  στις οποίες τον έχει υποκαταστήσει ο κύριος Αναγνώστου και ο ίδιος μένει απαθής.

3) δεν εφαρμόζει τον κανονισμό όσον αφορά την διαδικασία του χρόνου της πρωτολογίας  που προβλέπει πέντε λεπτά για την πρωτολογία και τρία ,λεπτά για  δευτερολογία,  λέγοντας αυταρχικά και με περισπούδαστο τρόπο  στους διαφωνούντες,  όταν μας έδινε αποσπασματικά τον λόγο, ότι  ο χρόνος για τις ερωτήσεις του καθενός είναι συνολικά δύο λεπτά και ο χρόνος της τοποθέτησης,  όταν αποσπασματικά έδινε τον λόγο στους διαφωνούντες ,  έλεγε αυταρχικά ότι είναι δύο λεπτά, μη δεχόμενος τις παρατηρήσεις μας ή τις ενστάσεις μας  σχετικά με  την μη εφαρμογή του κανονισμού που είχα μπροστά μου  και αρνούνταν επίμονα να τις ακούσει.  Αντιθέτως άκουγε με προσοχή και επί ώρα τον κύριο Μέμηλα ο οποίος αναρμοδίως και χωρίς να γνωρίζει , επέμενε ότι ο κανονισμός  λέει για δύο λεπτά. Η αλήθεια έιναι ότιη  πρωτολογία είναι πέντε λεπτά και η δευτερολογία τρία λεπτά σύμφωνα με τον ψηφισθέντα κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κύριος Αναγνώστου όχι μόνο δεν μας έδωσε δευτερολογία αλλά ούτε πρωτολογία σε αρκετά θέματα κα βέβαια λιγότερο  από δύο λεπτά. Σας επισυνάπτω τα σχετικά άρθρα προς ενημέρωσή σας

4) δεν εφαρμόζει τον κανονισμό, όσον αφορά την διαδικασία αφού και ειρωνεύεται και επικρίνει τους διαφωνούντες  Συμβούλους  και μεροληπτεί κατάφωρα υπέρ της Δημοτικής Ομάδας του Δημάρχου.

5) Δεν μας παραδίδει καμμιά εισήγηση , καμία  νομική γνώμη της ειδικής νομικής Συμβούλου κυρίας Σπυροπούλου, ούτε κανένα έγγραφο σχετικό με τα υπο συζήτηση θέματα.

6) σε ερωτήσεις  σχετικά με έγραφα ή εισηγήσεις υπηρεσιών ή αιτήσεις των αιτουμένων  σχετικά με τα υπό συζήτηση  θέματα, όταν καταδέχεται  να απαντήσει «πιάνεται αδιάβαστος» μην έχοντας μελετήσει τα υπό συζήτηση θέματα,  μην έχοντας διαβάσει τις σχετικές εισηγήσεις κλπ, ούτε έχοντας  καν μαζί του  τα έγγραφα αυτά, τα οποία «ελαφρά τη καρδία»  τα επικαλείται χωρίς να γνω ρίζει, όπως παραδέχθηκε επανειλημμενα, το περιεχόμενό τους,  αφού δεν τα διάβασε (τι σας θυμίζει αυτό; Α τη Κατσέλη που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο…) αναγκάζοντας τον κύριο Ζαφείρη κατά κόσμο «Ράμπο»  να τον επιτιμήσει να του «χωθεί» κατά το κοινώς λεγόμενο, λέγοντάς του δύο -τρεις φορές περίπου «Αναγνώστου κάνε σωστά τη δουλειά σου διάβασε τα θέματα και φέρε τα έγγραφα που σου ζητάμε γιατί πάλι για πολλαπλή φορά ο  Ανδρέας σε ξεμπρόστιασε , σε έπιασε αδιάβαστο  και σε έπιασε να κοιμάσαι. Ξύπνα»

7) Απαγόρευσε  να καταγραφούν από τη πρακτικογράφο  οι ψήφοι μου σε ορισμένα θέματα.

Είναι φανερό ότι ο κύριος Αναγνώστου, παραβαίνοντας τον κανονισμ ό και την νομοθεσία έχει στόχο να ψηφίζονται τα θέματα  χωρίς συζήτηση,  επιφανειακά  γιατί έτσι βολεύει την Δημαρχιακή Ομάδα, αφού οι εισηγήσεις και τα ανύπαρκτα ή ψευδή επιχειρήματά τους,  δεν αντέχουν  σε σοβαρή κριτική. Έτσι λοιπόν βρέθηκε το κατάλληλο άτομο, να διεκπεραιώνει συνοπτικά τις συνεδριάσεις, φαλκιδεύοντας την διαδικασία και τον ρόλο των Συμβούλων (αρκετοί βέβαια άλλο που δεν θέλουν, ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν νωρίτερα), συσκοτίζοντας τα θέματα, διαβάζοντας ή κάνοντας πως διαβάζει  μη ααφερόμενα και μη επιδεικνυόμενα  έγγραφα όπως στις 11/8/201/, εισάγοντας θέματα με παραπλανητικούς τίτλους που όταν ανακαλύπτεται , παραδέχεται ότι άλλος έπρεπε ότι είναι ο τίτλος χωρίς τελικά να τον αλλάζει.  Προσπαθώντας να φιμώσουν τους διαφωνούντες ο κύριος Αναγνώστου και οι Σύμβουλοι που μας απειλούν και μάλιστα εντός της αιθούσης , όπως  τον  υπογράφοντα  που όσες φορές διαφωνώ  έχω πάντα ισχυρά επιχερήματα και όποιος καλόπιστος διαφωνεί , ας ανατρέξει στις ηχογραφημένες και βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις.

Τέλος κύριε Αναγνώστου σου υπενθυμίζω, ότι σήμερα  ήταν  η νιοστή φορά που με απείλησες,  μάλιστα  ερχόσουν και  στεκόσουν μπροστά μου και με απειλούσες σαν το  κοκκοράκι  που σηκώνει το κεφάλι του προκαλώντας με επίτηδες,  ώστε να χάσω τον έλεγχό μου,  παρουσία του κυρίου Ζαφείρη, και  είπες  μεταξύ των απειλών σου, το πρωτότυπο: «ότι αφού τελείωσε το Συμβούλιο, μπορώ να σε απειλώ άνετα».  Σε προειδοποιώ  λοιπόν όπως και     τους άλλους Συμβούλους της παράταξής σου,   που με απείλησαν (γνωρίζουν ποιούς εννοώ), ότι οι απειλές σας  έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των παρισταμένων και όχι μόνον και σας  καθιστώ,  όπως και τον κύριο Μεριβάκη, υπεύθυνους  για οτιδήποτε ήθελε συμβεί εις βαρος μου,εις βάρος της οικογενειάς μου, της περουσίας μου κλπ. Γιατί μετά τόσες πολυποίκιλες , πολύπλευρες και πολυπρόσωπες απειλές οφείλω να τις λάβω υπόψη και να ενεργήσω καταλλήλως δια των νομίμων οδών, ιδιαίτερα εάν  επαναληφθούν.

Κύριε Αναγνώστου την επόμενη φορά που θα με απειλήσετε εσείς ή  κάποιος  άλλος θα αντιμετωπίσετε τη Δικαιοσύνη.

Και σε όσους αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους,  στα παραπάνω,  δηλώνω ότι : Δεν θα με          φιμώσετε  θεσιθήρες και σπουδαρχίδηδες.

Υ.Γ. Πιθανά λάθη οφείλονται στο προχωρημένο της ώρας, που γράφω τα παραπάνω και βέβαια στην οθόνη του   Η/Υ

Μετά τιμής

Παπαγεωργίου Ανδρέας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας

F
1 σχόλιο

  1. πεσ τα γιατρε ξεβρακοσε τους τους ξεγανοτους ντενεκεδεσ