Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι συμβασιούχοι στη Φαρκαδόνα

Την Τετάρτη θα αναλάβουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας το πάζλ του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας

Τις πύλες του δημαρχείου Φαρκαδόνας πέρασαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αναλαμβάνοντας και επίσημα καθήκοντα.

Οι εργαζόμενοι υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή τις σχετικές συμβάσεις, διάρκειας 8 μηνών, με το Δήμο Φαρκαδόνας, κι έτσι το πρωί της Τρίτης παρουσιάστηκαν στην Υπηρεσία τους. Πρόκειται για ειδικότητες διοικητικών κι όχι μόνο υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στους τομείς της Διοίκησης, της Οικονομίας και της Γεωπονίας. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα συμπληρώσουν και το πάζλ του συνόλου των νεοπροσληφθέντων.

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων ανέρχεται σε 55 άτομα που θα ασκούν καθήκοντα σε διάφορες ειδικότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Η πρώτη ημέρα για τους νέους υπαλλήλους που ανέλαβαν καθήκοντα περιελάμβανε ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο και την τοποθέτηση. Από την Τετάρτη θα ασκούν κανονικά τα καθήκοντα, τα οποία τους ανέθεσαν οι Υπηρεσίες στις οποίες τοποθετήθηκαν.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έλευση των νέων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι θα συνεισφέρουν στο Δήμο Φαρκαδόνας, ο οποίος ως γνωστό ταλανίζεται από ελλείψεις προσωπικού.

«Δυστυχώς η σύμβαση εργασίας των προσληφθέντων έχει ημερομηνία λήξης» τονίζει ο κ. Μεριβάκης, επισημαίνοντας όμως ότι «έστω και για ένα διάστημα μερικών μηνών, η ενίσχυση έρχεται στην καλύτερη στιγμή, δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, οι ανάγκες καθημερινά γίνονται όλο και μεγαλύτερες και η κάλυψή τους ακόμη πιο επιτακτική».

Φυσικά βαρύτητα θα δοθεί σε τομείς που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

«Αρκετοί από τους υπαλλήλους θα υποστηρίξουν τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες και άλλοι θα αξιοποιηθούν στην κοινωνική πολιτική και στις σχολικές μονάδες», συμπλήρωσε ο κ. Μεριβακής, ενώ «την ίδια ώρα ένα μεγάλο ποσοστό θα απασχοληθεί σε τομείς με αυξημένες ανάγκες όπως είναι η καθαριότητα».

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να επαναλάβει για ακόμη μια φορά, ότι η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό παραμένει διαρκής, ώστε ο Δήμος να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του και οι υπηρεσίες να λειτουργούν ομαλά.