Ανηφόρισαν στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι κάτοικοι της Κρήνης και της Οιχαλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναό που φιλοξενείται στο λόφο μεταξύ Κρήνης και Οιχαλίας επί της εορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Διασχίζοντας την περιφερειακή οδό Οιχαλίας – Κρήνης τα μάτια πεζών και οδηγών θα στραφούν στο λόφο που φιλοξενείται χρόνια τώρα το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Ένας μικρός, λιτός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο, που ευλογεί και Αγιάζει τον οποιοδήποτε περαστικό, διαβάτη, που ζητά την ευχή και την μεσιτεία του στο Θεό. Ανακαινίστηκε προσφάτως από τον κ. Αθανάσιο Γιαννίκη και τιμάται κάθε χρόνο επί την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας. Πιστοί από τα δύο διαμερίσματα συνέρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του. Λίγο αργότερα προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία, προσφορά του ανθρώπου που ανακαίνισε το ξωκλήσι και τον οποίο η ενορία της Κρήνης, μέσω του ιερέα π. Δημητρίου Καψιώχα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαριστεί θερμά.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ανήμερα της εορτής το πρωί της Τρίτης. Στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν πιστοί από τα δύο χωριά. Προσευχήθηκαν στο Άγιο για Υγεία, καταθέτοντας παράλληλα στον Άγιο και στο Αναστάντα Χριστό και την Παναγία τα δικά τους προσωπικά αιτήματα.