Ανηφόρισαν στον Άη Λια πλήθος Φαρκαδόνιων

Προσκύνησαν την Εικόνα του Αγίου που αποτελεί Σκέπη για τους Φαρκαδόνιους και τους διερχόμενους οδηγούς της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας

Στους πρόποδες του Όρους «Ακαμάτης» εκεί που είναι κτισμένο το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία της Φαρκαδόνας ανηφόρησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου.

Ανηφόρησαν στο απόκρημνο βουνό, εκεί που ορθώνεται το εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου, που «παρατηρεί» και απλώνει τη Σκέπη του, στην Φαρκαδόνα, αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας. Εξάλλου είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που μιλούν για την θαυματουργό δράση του Αγίου, που τους έσωσε τη ζωή στην διάρκεια τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν κατά καιρούς στην αποκαλούμενη από Φαρκαδόνιους, αιματοβαμμένη στροφή  του Αη Λιά.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, διεξήχθη Μέγας Εσπερινός, παρουσία πλήθος κόσμου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, με την τέλεση της πανηγυρικής Θειας Λειτουργίας.

Φωτογραφίες: ALEX PAPADOPOULOS