Ανοίγεται περαιτέρω το «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Φαρκαδόνας

Στο πρόγραμμα εντάχτηκαν 41 επιπλέον άτομα ενώ απευθύνεται πρόσκληση για νέες αιτήσεις

Θετική ανταπόκριση συνάντησε από το Δήμο Φαρκαδόνας το ενδιαφέρον αρκετών ηλικιωμένων της περιοχής να ενταχτούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Φαρκαδόνας κ. Κώστας Κοσμάς, σε συνεργασία με το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, κατέγραψαν το ενδιαφέρον που υπήρχε για ένταξη νέων ατόμων στο εν λόγω πρόγραμμα και πραγματικά προώθησαν άμεσα τις πρωτοβουλίες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης εγκρίθηκε η ένταξη 41 δημοτών στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύστερα από κοινωνική έρευνα των Κοινωνικών Λειτουργών που διεξήχθη για τους υποψήφιους.

«Καταγράψαμε τις ανάγκες και αποφασίσαμε να εντάξουμε τον προαναφερόμενο αριθμό ατόμων στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεισφέρει στα μέγιστα, στη βοήθεια και στην υποστήριξη των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται με γνώμονα την φροντίδα των ηλικιωμένων που δεν τους επιτρέπεται για διαφόρους λόγους να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. κ. Κώστας Κοσμάς.

Σήμερα η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Φαρκαδόνας απευθύνει νέα πρόσκληση σε συνδημότες, άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας και επιθυμούν την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως καθώς και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα (Α.Μ.Ε.Α.), με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να απευθυνθούν στις επιμέρους δομές από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 07:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ.:

  • Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας – τηλ. επικοινωνίας : 2433023565
  • Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας – τηλ. επικοινωνίας : 2432351103
  • Δημοτική Ενότητα Πελινναίων – τηλ. επικοινωνίας : 2431352810.

Όποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης υπεύθυνος της δομής θα τον επισκέπτεται κατ’ οίκον και θα συμπληρώνει την αίτηση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται έρευνα και αξιολόγηση των αναγκών από την Κοινωνική Λειτουργό και όπου κρίνεται απαραίτητο ανάλογα με τις ανάγκες θα του προσφέρεται η βοήθεια που χρειάζεται.