Ανύπαρκτα τα αντιγριπικά εμβόλια και από τα ράφια των φαρμακείων του Δήμου Φαρκαδόνας

Αρκετοί κάτοικοι της Φαρκαδόνας έσπευσαν νωρίς-νωρίς για την προμήθεια του αντιγριπικού εμβολίου κι εκείνου του πνευμονιόκοκου για να θωρακίσουν τον οργανισμό τους βαδίζοντας στο χειμώνα.

Άλλοι πάλι προτιμήσουν να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό προκειμένου να παρατείνουν την δράση του και την άνοιξη χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουν τον εμβολιασμό. Στη δεύτερη περίπτωση οι συγκεκριμένοι πολίτες μένουν ακάλυπτοι εμβολιαστικά μιας και τα εμβόλια αντιγριπικό και πνευμονιόκοκου εκλείπουν από τα ράφια των Φαρμακείων της περιοχής μας και γενικότερα του νομού.

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε… σε ό,τι αφορά τα εμβόλια της γρίπης. Σύμφωνα με φαρμακοποιούς και της Φαρκαδόνας, οι εταιρείες απέστειλαν παρτίδες από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Όμως η διάρκεια του εμβολιασμού είναι έως αρχές Δεκεμβρίου. Όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν αντι-γριπικό εμβόλιο, έμειναν «στα κρύα του λουτρού», καθώς οι εταιρείες φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν θα στείλουν άλλες παρτίδες.

Μεγάλο όμως πρόβλημα εντοπίζεται και με το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο. Οι πολίτες ζητούν, τα φαρμακεία όμως δεν έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων. Όπως επισημαίνουν φαρμακοποιοί οι εταιρείες στέλνουν εμβόλια με το… σταγονόμετρο. Σε κεντρικό φαρμακείο, έρχεται μόλις ένα εμβόλιο την εβδομάδα! Την ίδια ώρα η ζήτηση είναι πολλαπλάσια.

Η αντι-γριπική καμπάνια που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τη ζήτηση των εμβολίων από πολίτες που θέλουν να θωρακίσουν την υγεία τους. Όμως τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια τις τελευταίες τουλάχιστον 20 ημέρες.

Πολίτες απευθύνονται από φαρμακείο σε φαρμακείο αναζητώντας εμβόλια για να πάρουν την ίδια απάντηση: τελείωσαν.

Προμηθεύονται εναλλακτικά βιταμίνες για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.