Ανύπαρκτο το νερό σε ρέματα και χείμαρρους της Φαρκαδόνας

Τους τελευταίους μήνες μέσω του «KriniLive» αναφερθήκαμε στο πρόβλημα της λειψυδρίας εξαιτίας των ελάχιστων βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτό πλέον είναι ορατό, αν ανηφορίσει κανείς σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας και παρατηρήσει τους χείμαρρους και τα ρέματα που έχουν στερέψει εδώ και αρκετούς μήνες τώρα.

Η φετινή εικόνα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με παρελθόντα έτη όπου η υπάρξει νερού ήταν έντονη. Φέτος όμως η κατάσταση διαφέρει καθώς δεν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην περιοχή μας που θα εμπλούτιζαν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το συγκεκριμένο θέαμα έρχεται να ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και δη αγρότες και κτηνοτρόφους που περιμένουν τη βροχή ως Θειο δώρο.

Ειδικότερα στην περιοχή του Διασέλλου οι κάτοικοι αγωνιούν για το τι ακριβώς θα συμβεί τους καλοκαιρινούς μήνες αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κι αυτό γιατί οι λιμνοδεξαμενές που έχουν δημιουργηθεί στο χωριό εμπλουτίζονται από βρόχινα νερά καθώς επίσης και από χιόνια που μέχρι και σήμερα δεν έχουν σημειωθεί.

Ανάλογη εικόνα και στα καμποχώρια του νομού, όπου από τον Πηνειό ποταμό ποτίζονται εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων. Αν σε περίπτωση η κοίτη του ποταμού δεν εμπλουτιστεί με ύδατα, τότε και στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.


1 σχόλιο

  1. και ο φωτισμος στα χωρια του Δημου Φαρκαδωνας παραμενει ανυπαρκτος.Οπως και το αρθρο περι αυτου επισης ανυπαρκτο!!!!