Ανησυχούν οι αγρότες σε δυο χωριά της Φαρκαδόνας

Για μια ακόμη χρονιά εμφανίστηκαν αγριογούρουνα τα οποία την περσινή χρονιά είχαν δημιουργήσει τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες

Την ανησυχία τους εκφράζουν για μια ακόμη χρονιά αγρότες του Ζάρκου και της Πηνειάδας στο ενδεχόμενο εμφάνισης αγριογούρουνων την καλοκαιρινή περίοδο που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Την περσινή χρονιά καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι και δέντρα έγιναν στόχος αγριογούρουνων, τα οποία κατά την αναζήτηση νερού και τροφής, κατέστρεφαν στο πέρασμά τους τα φυτά, προκαλώντας σε κάποιες των περιπτώσεων ολοκληρωτική καταστροφή.

Αν και οι αγρότες είχαν απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δυστυχώς δεν υπήρχε αποζημίωση καθώς ο κανονισμός δεν επιτρέπει την αποζημίωση τέτοιου είδους καταστροφών, παρά μόνο από φυσικά φαινόμενα.

Κάποιοι αγρότες ειδικά εκείνοι που καλλιεργούν καρποφόρα δέντρα προχώρησαν στον περιορισμό των εκτάσεων με συρματόπλεγμα, ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος των αγριογούρουνων στα χωράφια. Στις υπόλοιπες καλλιέργειες κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, για πολλούς λόγους.

Σήμερα οι αγρότες των δυο χωριών εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί αγριογούρουνα σε πεδινές περιοχές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές.

Εντούτοις αν οι απρόσμενες επισκέψεις των άγριων ζώων συνεχιστούν το καλοκαίρι, αναμφίβολα δεν θα αποφευχθούν οι ζημιές.

Οι αγρότες ζητούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να λάβουν μέτρα προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί την περσινή χρονιά.