Άνοιξε η κουβέντα για τις τουριστικές πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα του νομού

Σύσκεψη διοργανώθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην οποία συμμετείχε από πλευράς Δήμου Φαρκαδόνας ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καραμάνος

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Τουρισμός σε σύσκεψη που συγκαλέστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων. Η σύσκεψη ήρθε να διοργανωθεί λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη της αρμόδιας υπουργού στο νομό Τρικάλων κα Έλενας Κουντουρά.

Η εκδήλωση διεξήχθη με πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα κι είχε ως αντικείμενο την τουριστική προβολή του Νομού Τρικάλων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας. Θετικά ανταποκρίθηκαν και οι τέσσερις Δήμοι του νομού αποστέλλοντας τους εκπροσώπους τους και συγκεκριμένα για το Δ. Τρικκαίων η κα. Ντίνα Δήμα, για το Δ. Καλαμπάκας, ο αντιδήμαρχος του Δ. Καλαμπάκας κ. Κων/νο Ράντο, για το Δ. Πύλης, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Αλέκος και για τον Δ. Φαρκαδόνας, ο αντιδήμαρχο κ. Ηλίας Καραμάνος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον χώρο των επαγγελματιών τουριστικού ενδιαφέροντος και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον νομό. Συγκεκριμένα παρέστησαν οι κ.κ. Χρήστος Παπαγιαννάκης και Κων/νος Κρούπης από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζευς», ο κ. Σωτήριος Φαμίσης από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων, ο κ. Βασίλης Αντωνόπουλος από τον Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων, ο κ. Νικόλαος Ζαμπάκας από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων-Άρτας, ο κ. Γεώργιος Κουρέλης από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων, ο κ. Κων/νος Φαμίσης από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμπάκας και ο κ. Περικλής Μητρονάτσιος από τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνάντησης και στάθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, ήδη από πέρυσι, με τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού και τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, των τεσσάρων Δήμων του νομού και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων. «Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό αντιμετωπίζουμε το τουριστικό προϊόν με μεγάλη σοβαρότητα και επενδύουμε στην παραπέρα τουριστική προβολή και αξιοποίηση του Ν. Τρικάλων. Να συγχαρώ τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα για τη θαυμάσια πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης. Είναι η πρώτη φορά που ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιεί ανάλογη σύσκεψη στα Τρίκαλα. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι επαγγελματίες να έχουμε κοινούς στόχους και κοινή κατεύθυνση, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό τουριστικό προϊόν. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και οι Δήμοι, με τις δυνατότητες που έχουν, συμμετέχουν σε δράσεις και καλούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να ανταποκριθεί» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλάκης.

Ο κ. Μπουτίνας ευχαρίστησε από την πλευρά του τους παριστάμενους για τη θετική τους ανταπόκριση στην πρόσκλησή του για μια πρώτη γνωριμία και σημείωσε ότι ανάλογες συναντήσεις θα προγραμματίσει και στο μέλλον καθώς είναι απαραίτητη η συνεργασία των φορέων με τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

«Πάμε στοχευμένα, πάμε με σκοπό. Σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχουμε δυναμικά σε πλήθος Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων και σας καλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον. Εμείς σας εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή σας και τη δυνατότητα για συναντήσεις B2B με tour-operators οργανωμένα και χωρίς κόστος. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Marketing Greece και την Τρία Έψιλον σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτική Ημερίδα Τουρισμού όπου και θα προβληθεί νέο υλικό που θα είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων. Εμείς, παρέχουμε τα εργαλεία και τις δυνατότητες αλλά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Μπουτίνας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση όλων των συμμετεχόντων και εκφράστηκαν πολλές απόψεις σχετικά με τους τρόπους προβολής του Ν. Τρικάλων, αλλά και τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων με σημείο αιχμής τον εναλλακτικό και τον θεματικό τουρισμό. Όλοι συμφώνησαν ότι, τα Τρίκαλα- λόγω των Μετεώρων και τα τελευταία χρόνια του Μύλου των Ξωτικών- αποτελούν προορισμό και επομένως ωφελείται ο νομός στο σύνολό του. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για δράση από κοινού και περαιτέρω συνεργασία.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βιου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας και στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας.