Ανοίγει το Σάββατο η αυλαία των εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το πρωί της Κυριακής με την διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης στη Φαρκαδόνα και στα υπόλοιπα χωριά όπου λειτουργούν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Με κάθε επισημότητα αναμένεται να τιμηθεί η επέτειος του «ΟΧΙ» και από το Δήμο Φαρκαδόνας. Η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο και θα κορυφωθούν το πρωί της Κυριακής ανήμερα του εορτασμού με τις μαθητικές παρελάσεις στην έδρα του Δήμου και στα διαμερίσματα που λειτουργούν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων κτηρίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων & των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τραπεζών και σπιτιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της κωμόπολης και των χωριών ενώ στις 10:20 το πρωί θα τελεστή  επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό του Λυκείου Φαρκαδόνας.

Στις 11:00 το πρωί θα τελεστή επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στη κεντρική πλατεία Φαρκαδόνας, από τη Δημοτική Αρχή, φορείς, μαθητές και συλλόγους. Στις 11:30 το πρωί θα παρελάσουν οι μαθητές  μπροστά από τους επισήμους οι οποίοι θα βρίσκονται στο μέσο της οδού Καραϊσκάκη.
Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης από την κα. Γραμμένου Ευαγγελία, εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Στις 12 το μεσημέρι θα παρατεθεί δεξίωση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Φαρκαδόνας (ΚΕΠ).
Στις 11:00 περίπου το πρωί θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και Πελινναίων, κάτι ανάλογο που θα συμβεί σε Γριζάνο, Ζάρκο και Σερβωτά όπου λειτουργούν δημοτικά σχολεία.