Αντάμωσαν, χόρεψαν και θυμήθηκαν τα παλιά οι κάτοικοι της Κρήνης

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το 9ο Αντάμωμα με την Παράδοση που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντόπιοι και καταγόμενοι από το χωριό της Κρήνης, επισκέπτες και φίλοι τους, συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του χωριού, συμμετέχοντας στο ετήσιο Αντάμωμα, στο 9ο κατά σειρά «Αντάμωμα με την Παράδοση».

Η ατμόσφαιρα υπήρξε άκρως χαρούμενη, και πως άλλωστε, όταν η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από παραδοσιακές νότες, από ήθη και έθιμα, από διασκέδαση, από χαρά μιας και αντάμωσαν συγγενείς, φίλοι που είχαν πολλά να πουν και να θυμηθούν.

Το Αντάμωμα της Κρήνης αποτελεί πλέον θεσμό για το χωριό. Μια εκδήλωση που συγκεντρώνει πλήθος κατοίκων αλλά και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού που επισκέπτονται την Κρήνη και την ευρύτερη περιοχή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από πλευράς της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, που υπήρξε διοργανωτής του Ανταμώματος. Η διοίκηση ευχαρίστησε τον κόσμο για το πλατύ αγκάλιασμα ενώ μίλησαν για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 9 χρονιά και η οποία χρόνο με το χρόνο συνάντησε απόλυτη επιτυχία.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, του Χορευτικού Ομίλου Κοζάνης και του Κέντρου Χορού Τρικάλων «Τρίκκη». Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με δημοτική ορχήστρα. Στο τραγούδι ο Άρης Ντίνας και η Λία Σπυροπούλου, στο κλαρίνο ο Σταύρος Κουσκουρίδας και στο βιολί ο Γιάννης Σούλτης, που διασκέδασαν μουσικά το πλήθος κόσμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης αναβίωσαν έθιμα του παρελθόντος αποτελώντας μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους του χωριού να θυμηθούν εικόνες και σκηνές του μακρινού παρελθόντος που σημάδεψαν την ζωή τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλοι μαζί να σμίξουν την επόμενη χρονιά, συμμετέχοντας στο 10ο κατά σειρά Αντάμωμα με την Παράδοση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για το επιπλέον φωτογραφικό υλικό
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *