Αντάμωσαν οι Φαρκαδόνιοι της Αττικής και είχαν πολλά να θυμηθούν

Συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση του χρόνου που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Φαρκαδόνιων Αττικής για την κοπή της πίτας του

Εκατοντάδες είναι εκείνοι οι συνδημότες μας που ζουν μακριά από το Δήμο Φαρκαδόνας μιας και εργάζονται και κατοικούν στην πρωτεύουσα. Ωστόσο με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτονται τους δικούς τους, για να ανταμώσουν στην γενέτειρά τους.

Η αγάπη όλων αυτών των ανθρώπων για τον τόπο τους, ώθησε στη δημιουργία ενός Συλλόγου, προκειμένου να μην χάνουν την επαφή με τα δικά τους προσφιλή πρόσωπα.

Πρόκειται για τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Όμιλο Φαρκαδόνιων Αττικής, που απαρτίζεται από μέλη που έλκουν την καταγωγή τους από την Φαρκαδόνα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατά καιρούς συμμετέχουν σε διάφορες συναντήσεις και εκδηλώσεις, συσφίγγοντας τις σχέσεις τους και την επαφή τους.

Μια από αυτές τις εκδηλώσεις και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα. Η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε την παρθενική για την νέα χρονιά, στην οποία ανταλλάχτηκαν ευχές ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή. Η εκδήλωση σημαδεύτηκε από την άφθονη διασκέδαση, με τους Φαρκαδόνιους να ανατρέχουν παράλληλα στο παρελθόν και να φέρνουν στις μνήμες τους παλιές καλές στιγμές από την γενέτειρά τους.

Τις ευχές προς τους συντοπίτες του απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Σκύφτας, ο οποίος πέραν των καθιερωμένων ευχών για την τρέχουσα χρονιά, μίλησε για τους στόχους που θέτει ο σύλλογος για το 2019.

Μεταξύ αυτών είναι η ανάπτυξη πολυποίκιλων εκδηλώσεων που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τους Φαρκαδόνιους με το γενέθλιο τόπο. Με τον ευλογημένο τόπο καταγωγής που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο χιλιόμετρα κι αν χωρίζουν δεν ξεχνιέται ποτέ. Αντιθέτως οι μνήμες περιστρέφονται καθημερινά τόσο στα αγαπημένα πρόσωπα, όσο φυσικά και στα άγια χώματα.

Φωτογραφικό υλικό: Βαγγέλης Σταμουλάκης, Παναγίτσα
1 σχόλιο

 1. Καλή η ενημέρωση και το φωτορεπορτάζ από την αντάμωση των Φαρκαδωνιωτών αλλά
  καλό θα ήταν να είχε και μερικές χρηστικές πληροφορίες πχ
  – Έδρα του συλλόγου
  -Τηλεφωνο επικοινωνίας
  -Δραστηριότητες κλπ

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,
  Σωτήρης Τσουμάνης