Αντάμωσαν παραδοσιακά για 7η χρονιά κάτοικοι και επισκέπτες της Κρήνης

Απόλυτη επιτυχία, κέφι, πολιτισμός και παράδοση στην ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης

Η πλατεία της Κρήνης αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει κατοίκους και επισκέπτες που αντάμωσαν το βράδυ του Σαββάτου με τον πολιτισμό και την παράδοση.

Το σύνολο των κατοίκων, ετεροδημοτών αλλά και των επισκεπτών από τα όμορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, αντάμωσαν για να θυμηθούν ήθη και παραδόσεις, να συναντηθούν και να αναπολήσουν τα παλιά, να γλεντήσουν σε μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα. Εξάλλου ο σκοπός της εκδήλωσης είναι πολύπλευρος, αφενός συμβάλει στην ανάδειξη των ηθών και εθίμων της περιοχής, αφετέρου να προσφέρει ποιοτική διασκέδαση, με δημοτικούς ήχους που αγγίζει τις καρδιές όλων, μικρών και μεγάλων.

Το 7ο κατά σειρά Αντάμωμα με την Παράδοση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης. Σημείωσε για μια ακόμη χρονιά απόλυτη επιτυχία, ανάλογη των προηγούμενων χρόνων. Πλέον η καλοκαιρινή εκδήλωση εξελίσσεται σε θεσμό μιας και διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2011, προσελκύοντας τα βλέμματα μεγάλου αριθμού πολιτών.

Την φετινή εκδήλωση αγκάλιασε ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καραμάνος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος και η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας συνέβαλλαν καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης κας Βασιλικής Φιλίππου, η οποία αναφέρθηκε στην εν λόγω διοργάνωση που προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση, την οποία οφείλουμε όλοι να την μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η γραμματέας του Συλλόγου κα Μαρία Πριτσιούλη. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την συμμετοχή και το αγκάλιασμα της εκδήλωσης, ευχαριστώντας θερμά τους ανώνυμους χορηγούς για την προσφορά του προτζέκτορα που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Τις ευχές του, αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάζουν παρόμοιες εκδηλώσεις καθώς πολιτισμός και ιστορία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Στην προσπάθεια και στο έργο των χορευτικών τμημάτων στάθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Γαλάνης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που συμμετέχουν στα τμήματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που κέντρισαν ως ήταν αναμενόμενο τις εντυπώσεις, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Μουσική νότα, φυσικά παραδοσιακή έδωσαν οι, Άρης Ντίνας ( τραγούδι) Φαίδρα Διαμάντη (τραγούδι), Νεκτάριος Παπαγεωργίου (Κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Γιώργος Ρέτος (μπουζούκι), Δήμος Μπαλάφας (κρουστά), Ρήγας Παπαγιάννης (Αρμόνιο).

Το κέφι κράτησε μέχρι της πρωινές ώρες της Κυριακής με τους κατοίκους να αποχαιρετούν και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Αύγουστο του 2018 στο 8ο Αντάμωμα με την παράδοση.