Αντιδράσεις για την επιχορήγηση των εκδηλώσεων στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν υψηλά τα ποσά για την διοργάνωση των ετήσιων πανηγυριών

Η επιχορήγηση από πλευράς Δήμου Φαρκαδόνας στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων για την διοργάνωση εκδηλώσεων συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο ήρθε να εγκρίνει την διοργάνωση εκδηλώσεων στις τοπικές κοινότητες Σερβωτών, Πετροπόρου, Κλοκοτού και της Δ.Κ. Φαρκαδόνας με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Αγίων.

Σε ένα ακόμη συμβούλιο, όπως και στο προηγούμενο όπου τέθηκε το θέμα της επιχορήγησης άλλων χωριών, οι αντιδράσεις ήταν έντονες και διατυπώθηκαν σχεδόν από τα ίδια άτομα.

Η αρχή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Βαγγέλη Ζαφείρη, ο οποίος μεταξύ των άλλων κατηγόρησε την δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για διαχωρισμό των χωριών.

«Σε άλλα χωριά δίνουμε 50.000 ευρώ για εκδηλώσεις κι αλλού δίνουμε 500 ευρώ. Εκτιμώ ότι οι εκδηλώσεις στη Φαρκαδόνα υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ και στην Οιχαλία δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Χορεύετε πολύ δήμαρχε, πάρτε λοιπόν φουστανέλες και τσαρούχια να χορεύουμε όλοι μαζί», τόνισε απευθυνόμενος στο δήμαρχο ο κ. Ζαφείρης, ζητώντας παράλληλα η διοργάνωση των εκδηλώσεων και η επιχορήγηση των χωριών να συζητείται και να κατανέμεται μετά από συζήτηση σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. το χρόνο κι όχι χωριστά προκειμένου να υπάρχει πλήρη εικόνα.

Οι ισχυρισμοί του κ. Ζαφείρη προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, ο οποίος τόνισε ότι ποτέ δεν δαπανήθηκαν τόσο μεγάλα ποσά στην Φαρκαδόνα για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Όσο για τα τσαρούχια και τις φουστανέλες δεν παρέλειψε να πει ότι «θα φροντίσει και γι’ αυτό, αφού το καταθέτει ως αίτημα».

Υπέρμαχος της άποψης περί της κατανομής των χρημάτων για εκδηλώσεις στα χωριά ετησίως και σε μια συνεδρίαση εμφανίστηκε και ο κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου από την πλευρά της συμπολίτευσης. «Σέβομαι την άποψη που κατέθεσε ο κ. Ζαφείρης. Απλά όταν οι εκδηλώσεις επιχορηγούνται από το Δήμο θα πρέπει να έχουμε ενημέρωση όλοι οι σύμβουλοι, κι όχι μεμονωμένα», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, θέλοντας να επαναφέρει στην μνήμη του, την περσινή περίοδο που δεν είχε προσκληθεί ο ίδιος σε εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί στα χωριά.

Την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο κ. Αποστόλης Θωμόπουλος και Γιώργος Μακρής.

«Πρώτα χαρατσώνουμε με αυξήσεις τους δημότες στα τέλη ύδρευσης κι έπειτα τους επιχορηγούμε για εκδηλώσεις», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

«Διαφωνώ με τα ποσά των εκδηλώσεων. Τα θεωρώ αρκετά υψηλά, ειδικά για τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε», είπε ο κ. Μακρής.

Το δημοτικό συμβούλιο τέλος να σημειωθεί ότι ενέκρινε κατά πλειοψηφία το θέμα.

Φωτό αρχείου

1 σχόλιο

  1. γιαννης
    18/05/2017 at 22:15

    Οι δυο [2] αυτοι συμβουλοι που τους καλεσαν οι Γυναικες της Οιχαλιας να παρευρεθουν στην ημερα της Μητερας που ηταν κρυμμενοι…………..