Αντιμέτωπος με καταγγελίες δημοτών της Κρήνης ο Δήμος Φαρκαδόνας

Αντιμέτωπος με καταγγελίες και παράπονα πολιτών της Κρήνης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Φαραδόνας και ο δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης. Οι καταγγελίες που μεταφέρθηκαν στο δήμαρχο σχετιζόταν με τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις κτηνοτρόφου της περιοχής σε δημοτική έκταση και συγκεκριμένα στους πρόποδες του όρους «Βίγλα» κοντά στο εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος κατέθεσε κατά το παρελθόν τα απαιτούμενα έγγραφα για δημιουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπου στη συνέχεια δόθηκαν τρεις άδειες. Τις τελευταίες εβδομάδες ο δήμαρχος ήρθε αντιμέτωπος με καταγγελίες που έκαναν λόγο για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται βάσει των αδειοτοτήσεων.

Ο δήμαρχος έσπευσε στο χώρο με μηχανικούς πραγματοποιώντας αυτοψία στο χώρο. Σύμφωνα με το δήμαρχο μετά και την αυτοψία ο χώρος υπέστη, όπως και ο ίδιος υποστήριξε, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, κάτι που τον οδήγησε να απευθυνθεί στο Δασαρχείο, στην Αστυνομία και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Πλέον ο δήμαρχος αναμένει από τις Υπηρεσίες να αποφανθούν επί του ζητήματος, μιας και από πλευράς Δήμου έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.1 2 3 4