Αντιμέτωπος με την πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού ο Δήμος Φαρκαδόνας

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστους λόγους στα Σερβωτά, αποτεφρώνοντας μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην είσοδο του χωριού

Με την πρώτη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού έρχεται αντιμέτωπος ο Δήμος Φαρκαδόνας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική, δημοτική έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα Σερβωτών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά προκλήθηκε στην είσοδο του χωριού, σημαίνοντας κυριολεκτικά συναγερμό στις πυροσβεστικές Αρχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Προκλήθηκε στην είσοδο του χωριού και βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν συνολικά 5 οχήματα με υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και της Καρδίτσας που κλήθηκε να συνδράμει στην κατάσβεση. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, αποτέλεσαν την αφορμή η φωτιά να επεκταθεί ενώ βαρύτητα δόθηκε και στα ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή και τα οποία φιλοξενούν ζώα καθώς επίσης και μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών.

Μέχρι και το μεσημέρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού κ. Βάϊο Κακαρίτσα η φωτιά είχε αποτεφρώσει 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Φωτό αρχείου