Αντιπλημμυρική θωράκιση στο Ζάρκο

Αυτοψία στο έργο πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Βούλγαρης

Σειρά εργασιών που θα βοηθήσουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των αγροκτημάτων και κατ’ επέκταση των περιουσιών αγροτών και κτηνοτρόφων του δημοτικού διαμερίσματος Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η εκτέλεση του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Ζάρκου έγινε και συνεχίζει να γίνεται δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους πολίτες, κατοίκους και επαγγελματίες γεωργούς και εκτροφεί.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζάρκου κ. Γιάννης Βούλγαρης είχε μεταφέρει την αγωνία των αγροτοκτηνοτρόφων στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος και έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό των χωμάτινων αποστραγγιστικών τάφρων (καναλιών) συνολικού μήκους 5.000 μέτρων, που εξασφαλίζουν την ομαλή απορροή των υδάτων και προστατεύουν τις καλλιέργειες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με τη χρήση των κατάλληλων μηχανικών μέσων απομακρύνθηκαν από τα κανάλια φερτά υλικά και αυτοφυής βλάστηση που μεταφέρονται από τις περιοχές Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Φαρκαδόνας με τελικό αποδέκτη τον Πηνειό ποταμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, συνοδεία του προέδρου της Τ.Κ. Ζάρκου κ. Γιάννη Βούλγαρη, επιθεωρώντας τις εργασίες που πραγματοποιούνται δήλωσε:

«Φροντίζουμε να προλαμβάνουμε πιθανές δυσάρεστες συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Βούλγαρη προχωράμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής πραγματοποιώντας τις κατάλληλες εργασίες. Όπως, επανειλημμένα, έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για μας αποτελεί δέσμευση η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.».