Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες και οι επιλογές του Δήμου Φαρκαδόνας

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Φαρκαδόνας, η κατανάλωση ρεύματος για το 2017 μειώθηκε κατά 400.000 kwh.

Οι προσπάθειες του Δήμου Φαρκαδόνας απέδωσαν καρπούς. Μετά από ένα μίνι απολογισμό που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου διαφαίνονται ξεκάθαρα τα θετικά αποτελέσματα από την αντικατάσταση λαμπτήρων αλογόνου με led.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Φαρκαδόνας, η κατανάλωση ρεύματος για το 2017 μειώθηκε κατά 400.000 kwh.

Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, η ετήσια κατανάλωση ρεύματος των δημοτικών υποδομών ανήλθε σε 2.600.000 kWh περίπου το 2017, από 3.000.000 kWh περίπου το 2016.

Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η επί σειρά ετών πολιτική του Δήμου υπέρ της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, με έργα, όπως η αντικατάσταση των λαμπτήρων αλογόνου με LED, αποδίδει και έμπρακτα πλέον καρπούς.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα στοιχεία της ΔΕΗ αφορούν το έτος 2017, δηλαδή δεν περιλήφθηκε ακόμα η μείωση κατανάλωσης από την αντικατάσταση λαμπτήρων με LED το 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα αποτελέσματα χρήσης που θα αφορούν το τρέχον έτος, θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η αντίστοιχη δαπάνη των εξόδων κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, να είναι κατά  δεκάδες χιλιάδες ευρώ μικρότερη, σημαίνοντας  προφανώς, σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο και επομένως για τους Δημότες μας.

 
2 Σχόλια

 1. Ξανθος Νατσινας.
  31/10/2018 at 19:38

  Υπάρχουν και άλλες μορφές ενέργειες όπως τα φωτοβολταϊκά πάρκα,το φυσικό αέριο,ή βιομάζα,κλπ. Προφανώς μας περνά για κορόιδα ο Δήμος χωρίς ενεργειακά έργα. Θα μας βρούνε μπροστά τους και όχι μόνο για τα ενεργειακά.

  • Νανης Αριστείδης
   01/11/2018 at 21:50

   Η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου led είναι αριστη επιλογή αν κάποιοι θέλουν το μαύρο των επιλογών τους να το μεταφέρουν στον κοσμο δεν ειναι σωστό