Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Κυρίαρχο αίτημα η απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Σε απεργία κατέρχονται την Παρασκευή δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των Τρικάλων. Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί αναμένεται να διεξαχθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων (Πλατεία ΟΤΕ).

Κύρια αιτήματα των δασκάλων και νηπιαγωγών η απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση», δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Ο τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζει και κορυφώνει αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους, σε έκτακτη γενική συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, την   Τετάρτη  και ώρα 5:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του  10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Ανάλογες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα διεξαχθούν σε όλο το φάσμα της Θεσσαλίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία.