Απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων για τα αγριογούρουνα

Το τελευταίο περιστατικό με την παράσυρση αγριόχοιρο θα πρέπει να μας θορυβήσει και να μας προβληματίσει για τις ενέργειες που πρέπει να  κάνουμε

Το περιστατικό με την παράσυρση του αγριογούρουνου από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο την Τρίτη το βράδυ στην Κρήνη Τρικάλων θα πρέπει άμεσα να απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που ενδεχομένως είναι αρκετά σοβαρότερα από το τελευταίο που προκάλεσε υλικές ζημιές.

Άμεσα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, όπως της τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων που θα πληροφορούν τους οδηγούς ότι υπάρχει κίνδυνος από την ξαφνική διέλευση αγριογούρουνων από οδικά σημεία είτε του εθνικού, είτε του επαρχιακού δικτύου.

Παράλληλα άμεσα θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της χρονικής αύξησης της κυνηγετικής περιόδου του αγριογούρουνου καθώς την τελευταία διετία έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των αγριόχοιρων τόσο στην περιοχή μας, όσο και ευρύτερα.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να λάβουν άμεσα απαραίτητα μέτρα διότι σε διαφορετική περίπτωση, αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα.

Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πριν από λίγο στην Κρήνη Τρικάλων (Προσοχή! Σκληρές εικόνες!)