Απαιτούνται έργα για να μην θρηνήσουμε θύματα

Η κα Μαρία Πλήκα, εκπαιδευτικός, κόρη κτηνοτρόφου, μιλά και σχολιάζει τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ακραία φαινόμενα στο Ζάρκο

Τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Ζάρκου και δη στην περιοχή περιμετρικά της Μονής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, περιγράφει σε ανάρτηση της στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE» μια κάτοικος της περιοχής, η οικογένεια της οποίας διατηρεί ποιμνιοστάσιο, στο χώρο όπου επικράτησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μέσω του κειμένου της αναφέρεται στην ανυπαρξία έργων, τα οποία κρίνονται αναγκαία αφενός για να μην θρηνήσουμε θύματα, αφετέρου να εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι. Η ίδια μέσω του κειμένου της υπογραμμίζει πως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν κτηνοτρόφοι, ακόμη κι ένα τετράχρονο παιδί που βρισκόταν με τους γονείς του στο συγκεκριμένο σημείο.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Τεράστια ήταν η καταστροφή που σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες στην περιοχή του Αη Γιάννη στο Ζάρκο. Κινδύνευσαν να αποκλεισθούν άνθρωποι – ένα μικρό παιδί εξαιτίας μίας γέφυρας που δεν έγινε μέχρι τώρα, επίσης δεν έφτανε η κούραση της ημέρας, έφτασαν στις οικογένειες 2 ώρες ενώ δούλευαν μέσα στον ήλιο όλη μέρα μετά έπρεπε να διασχίσουν χείμαρρο που έπαιρνε μπροστά του ότι έβρισκε, αγροτικό 4χ4 βούλιαξε, οι άνθρωποι έγιναν μούσκεμα καθώς η έξοδος από άλλο δρόμο ήταν δύσκολη, ήταν όπως η κιβωτός του ΝΩΕ. Όλα αυτά μας δείχνουν πως οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι αυτοί οι ξεχασμένοι άνθρωποι που φέρνουν το γάλα και το κρέας και παλεύουν καθημερινά με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη να ζήσουν τις οικογένειες τους. Όλα αυτά γράφω γιατί και ο δικός μου πατέρας κινδύνεψε παλαιά να πνιγεί από χείμαρρο στην ίδια περιοχή, και γενικά υπάρχει κίνδυνος επανάληψης των ίδιων καιρικών φαινομένων. Χθες κινδύνεψαν 10 άτομα καθώς και ένα μικρό παιδί 4 ετών, το οποίο μεταφέρθηκε με την βοήθεια της πυροσβεστικής. Η διόρθωση των ζημιών κατά τις νυχτερινές ώρες ήταν αδύνατη. Παρακαλώ και κάνω έκκληση για ανακατασκευή και κατασκευή των γεφυριών και ασφαλτόστρωση του δρόμου για να είναι προσβάσιμη η περιοχή.
Πλήκα Μαρία εκπαιδευτικός, κόρη κτηνοτρόφου.».

19/06/2019 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *