Από το χωράφι στην πώληση ωθούνται και οι βαμβακοπαραγωγοί του δήμου Φαρκαδόνας

Πωλούν άμεσα το βαμβάκι αμέσως μετά τη συλλογή του από τα αγροτεμάχια καθώς τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει αύξηση της τιμής κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια

Από το χωράφι στον έμπορο και τα εκκοκκιστήρια που λειτουργούν σε επίπεδο νομού Θεσσαλίας και ευρύτερα παραδίδουν το βαμβάκι και οι Φαρκαδόνιοι αγρότες.

Οι εποχές που το προϊόν συλλεγόταν και στην συνέχεια αποθηκευόταν σε αποθηκευτικούς χώρους και οικόπεδα, ανήκουν στο παρελθόν και για την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Παλιότερα κατά την συλλογή του βαμβακιού οι αγρότες αποθήκευαν το προϊόν με την ελπίδα των καλύτερων τιμών τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Τα τελευταία χρόνια τα αυξημένα έξοδα σε συνδυασμό με τις σταθερές τιμές κι όχι τις ανοδικές άλλων χρόνων ωθούν τους αγρότες να πωλούν το προϊόν αμέσως μετά την συλλογή του.

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του κανόνα, ωστόσο αυτές είναι ελάχιστες ως μηδαμινές. Και στις περιπτώσεις αποθήκευσης αυτές γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να σημειώνεται υποβάθμιση του προϊόντος με αποτέλεσμα να αποφεύγονται συγκεκριμένες τακτικές.

ΦΩΤΟ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΛΙΑΜΠΑΣ