Από σήμερα οι αιτήσεις για την πιστοποίηση των ξένων Γλωσσών

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας θα υποβάλλονται μέχρι τις 2 Απριλίου και η εξεταστική δοκιμασία θα διεξαχθει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες το πρωί η ηλεκτρονική πύλη για την κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2019.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι ενώ οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν για τα επίπεδα:

α) Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική

β) Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

 γ) Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Σημειωτέον ότι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης Γλώσσας, εξετάζει δηλαδή το βαθμό ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να κατανοεί και να παράγει γραπτό και προφορικό λόγο της Γλώσσας αυτής.

Οι εξετάσεις για το ΚΠΓ ελέγχουν και αξιολογούν τη γνώση διαφόρων ξένων γλωσσών κυρίως από Έλληνες χρήστες.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αυτού του πιστοποιητικού είναι ότι αφορά πολλές γλώσσες, δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον και κατά συνέπεια δεν αποκομίζει υλικά οφέλη, χρησιμοποιεί το σύστημα και την υποδομή των πανελληνίων εξετάσεων.