Από τη Φανερωμένη στη Φαρκαδόνα με ποδήλατο

Ηλικιωμένος 80 ετών διασχίζει με το ποδήλατο του 20 χλμ. και προσέρχεται τακτικά στην έδρα του Δήμου για να εξυπηρετήσει υποχρεώσεις και προσωπικές του εργασίες  

Όταν κάποιοι από εμάς δυσκολευόμαστε ακόμη και στην ιδέα μετακίνησης με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο… κάποιοι με τις ενέργειες τους δίνουν το παράδειγμα για την άθληση που συμβαδίζει με την υγεία.

Όταν κάποιοι από εμάς αναλώνονται στα καφενεία, στην πρέφα, στο Ίντερνετ και στο καφέ, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνων που μας καλούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Σαφώς και θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και να πούμε ακόμη περισσότερα. Ωστόσο αφήνουμε να μιλήσουν με πράξεις, όπως κάνει ο 80χρονος εικονιζόμενος, καταγόμενος από την Φανερωμένη Τρικάλων.

Για τον 80χρονο περισσεύει η αγάπη για το ποδήλατο, η αγάπη για την άθληση και τη ζωή. Πως θα αναρωτηθεί κάποιος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνει το ποδήλατό του, ξεκινώντας από το χωριό και φτάνοντας στην Φαρκαδόνα για να εξυπηρετήσει προσωπικά θέματα και εργασίες. Όσον αφορά αν κουράζεται μας απάντησε μονολεκτικά.

«Κουράζομαι όταν κάθομαι στο καφενείο, ξοδεύοντας το χρόνο μου ανώφελα.».

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, κι ας περπατήσουμε όλοι εμείς που ίσως δεν γνωρίζουμε ποδήλατο…