«Από τού ξύλου καθελών τό άχραντόν σου Σώμα»

Πενθούν άνθρωποι και φύση το Θάνατο του Θεανθρωπου-Βουβό και πένθιμο το κλίμα στις Εκκλησίες των χωριών της Φαρκαδόινας

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, ημέρα θλίψης και πόνου. Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Ημέρα Πένθους για την Ορθοδοξία και εκατοντάδες πιστών κατέκλυσαν τις εκκλησίες της πόλης και της περιφέρειας συμμετέχοντας στην κορύφωση του θείου δράματος.

«Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από τού ξύλου καθελών τό άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά, ειλήσας καί αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο.».

Με πνεύμα κατάνυξης και συναισθήματα οδύνης και ευλάβειας οι Φαρκαδόνιοι πιστοί παρακολούθησαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής την ανάγνωση των Βασιλικών Ωρών από τους ιερείς, τον Εσπερινό και την Αποκαθήλωση.

Λίγο αργότερα οι ιερείς των 18 χωριών της Φαρκαδόνας κολλημένοι με το Άχροντο πανί του Θείου Σώματος το εναπόθεσαν στους Επιταφίους.   

Οι προσκυνητές περιδιάβαιναν στους ιερούς ναούς για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους που στολίστηκαν με λουλούδια ξεχωριστά και φέτος ο καθένας. Επιβλητικοί, όπως αρμόζει στο δράμα του Εσταυρωμένου με μικρούς και μεγάλους να προσκυνούν το σεπτό Σώμα του Κυρίου στη μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης και θυσίας του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο.