Αποφασισμένοι να προστατεύσουν την υγεία οι φυσικοθεραπευτές

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων – Καρδίτσας στο επιμελητήριο Τρικάλων

Αρκετοί Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες φυσικοθεραπευτές, όπως επίσης και ασθενείς συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων – Καρδίτσας.

Όπως υπογραμμίστηκε και κατά τις εργασίες τις ημερίδας οι Φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας, μπορούν να βοηθήσουν μέσα από συμβουλές και προγράμματα, στη διατήρηση της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας, ώστε να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα δυσλειτουργίες και να ξεπεραστούν σωματικοί περιορισμοί.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ ομιλητές υπήρξαν οι κ.κ. Ε. Γεωργίου, Ρευματολόγος, Απ. Καραγιάννης, Ενδοκρινολόγος, Ορ. Μανωλάκης, Ορθοπαιδικός, Β. Σακκελάρη, Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας και Δ. Βασμάρης, Φυσικοθεραπευτής.

Η ημερίδα αποσκοπούσε στο να ενημερώσει το ευρύ κοινό των Τρικάλων για τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών της κίνησης, που παρατηρείται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλά και για την εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Γ.ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΜΙΑ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.