Αποκριάτικη ατμόσφαιρα με κέφι και σάτιρα στο Καρναβάλι του Πετρωτού

Καρναβαλιστές σκετς και άρματα χάρισαν μια υπέροχη αποκριάτικη νότα στο χωριό

Άρματα, καρναβαλιστές, σκετσάκια, χορός, μουσική, σκιαγράφησαν το τοπίο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Πετρωτό του Δήμου Φαρκαδόνας για να τιμηθούν οι Απόκριες. Μια γιορτή που προκαλεί έντονες δόσεις χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Ένα γεγονός που αναμένεται από όλες τις ηλικίες πολιτών όλο το χρόνο για να διασκεδάσουν και να παραμερίσουν έστω για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κάτι ανάλογο συνέβη στο Πετρωτό με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, με την παρασκευή και διάθεση της πατροπαράδοτης φασολάδας και λαγάνας κ.α. προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Λίγο αργότερα στις 11:30 περίπου το πρωί ξεκίνησε η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στο κέντρο του χωριού. Μικροί και μεγάλοι συνόδευσαν τα άρματα που κατασκευάστηκαν από κατοίκους του χωριού, χόρεψαν και λικνίστηκαν σε ρυθμούς που επιβάλλουν οι Απόκριες.

Ισχυρές δόσεις σάτιρας προσέφεραν η καμήλα και τα άρματα που σχολίαζαν την τρέχουσα τοπική και πολιτική επικαιρότητα.

Σερπαντίνες και κομφετί διένειμαν οι καρναβαλιστές στο κόσμο που κατέκλυσαν το κέντρο του Πετρωτού για να απολαύσουν την Αποκριάτικη εκδήλωση.

Η αυλαία έπεσε νωρίς το μεσημέρι με χορό και  κάψιμο του καρνάβαλου και τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να αναχωρούν για τη Φαρκαδόνα προκειμένου να συμμετέχουν στις εκεί εκδηλώσεις.