Απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Krini Live

Με την ευκαιρία της απονομής των επάθλων στους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, η ιστοσελίδα KriniLive και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού έχουν την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσουν στους φίλους και αναγνώστες αδημοσίευτο υλικό από το Διαγωνισμό  Φωτογραφίας με τίτλο «Γωνιές Μνήμης στα χωριά της Φαρκαδόνας».

Η ιστοσελίδα μας προχώρησε στην απονομή των χρηματικών βραβείων στους 2 πρώτους νικητές του Διαγωνισμού, ενώ η απονομή του δώρου στον 3ο νικητή εκκρεμεί για τo καλοκαίρι, λόγω απουσίας του νικητή στο εξωτερικό.

Από το πλήθος των συμμετοχών που έλαβε στο email της η επιτροπή  ξεχώρισαν ως προς την ποιότητα και την ευαισθησία τους συμμετοχές με θέματα που σχετίζονται με τη ποικίλες όψεις της ζωής στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Επιπλέον, σε πολλές από τις εικόνες εξυφαίνονται το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον με το ανθρώπινο στοιχείο του τόπου μέσα από την αποτύπωση των παιδικών προσώπων αλλά και τις φυσιογνωμίες των μεγαλύτερων μέσα σε αυτό.

Καθημερινές ασχολίες, συμμετοχή  σε έθιμα, η ιδιαίτερη χλωροπανίδα αλλά και εικόνες από τοπία που σημαδεύονται από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία και τα μνημεία του παρελθόντος ήρθαν να συμπληρώσουν το κολλάζ των διαγωνισμού.

Οι συμμετοχές που προβάλλονται στο σημερινό μας άρθρο συναποτελούν μια ανεπανάληπτη καταγραφή των διαφορετικών όψεων της περιοχής της Φαρκαδόνας η οποία ουσιαστικά φανερώνει τις πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις του ίδιου θέματος.

Αναγνώριση για το έργο της σελίδας μας αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η 2η σε κατάταξη νικήτρια συμμετοχή αναδημοσιεύτηκε σε  ιστοσελίδα πανελλαδικής προβολής ως «φωτογραφία της ημέρας».

Το γεγονός ενισχύει την προσπάθεια της συντακτικής μας ομάδας να κάνει γνωστή την ταυτότητα του τόπου μας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας…

Θοδωρής Λακιάρας και Ελένη Δ. Μορέλλα, μέλη της επιτροπής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Γωνιές Μνήμης στα χωριά της Φαρκαδόνας»