Αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης σε οικία στην Οιχαλία

Χτύπησε ο συναγερμός απομακρύνοντας τους τρεις δράστες να εισέλθουν επωφελούμενοι την απουσία των ιδιοκτήτων

Αρχή… όχι όμως και τέλος, δεν έχουν τα περιστατικά των διαρρήξεων στην Οιχαλία. Τις τελευταίες εβδομάδες άγνωστοι, προσεγγίζουν, το χωριό και εισβάλουν στα σπίτια της περιοχής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, αλλά ταυτόχρονα και οικιακό εξοπλισμό.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν με το φόβο ότι θα υπάρξουν τα επόμενα θύματα, ενώ εκφράζουν την αγωνία τους και για τις ζωές τους. Από την άλλη το Αστυνομικό Τμήμα της Φαρκαδόνας, αλλά και αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές είναι αρκετά δύσκολες, μιας και το χωριό βρίσκεται σε κομβικό σημείο και συνδέεται με πολλές διεξόδους που χρησιμοποιούν οι δράστες για την διαφυγή τους.

Χθες το βράδυ μια ακόμη οικία βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων, αυτή τη φορά ευτυχώς αποτυχημένα, μιας και το σπίτι φυλασσόταν με ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού που απομάκρυνε τους επιτήδειους. Ειδικά, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το σπίτι προσέγγισαν τρεις άνδρες, προσπαθώντας να εισέλθουν εντός. Τη στιγμή εκείνη σήμανε ο συναγερμός με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή από διπλανό οικόπεδο. Στο άκουσμα του συναγερμού περίοικοι εξήλθαν των οικιών τους, παρατηρώντας τους διαρρήκτες που απομακρυνόταν.

Όπως εξήγησαν αργότερα το προηγούμενο βράδυ είχαν αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις ενός αυτοκινήτου, χρώματος γκρι, το οποίο κινούνταν στη γειτονιά τους.