Αποτύπωση και ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων του νομού

«ΘΕΛΩ» και ΑΚΕΘ διοργανώνουν ένα ενδιαφέρον συνέδριο στα τέλη Νοεμβρίου για να αποτυπώσουν τα κοινωνικά προβλήματα των Τρικάλων

Στην καταγραφή – αποτύπωση – ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών του νομού , όπως επίσης και στη δημιουργία ενός δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Τρικάλων στοχεύει το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει στα Τρίκαλα στις 24 – 25 Νοεμβρίου ο Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος «ΘΕΛΩ» σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του συνεδρίου οι διοργανωτές παραχώρησαν τη χθεσινή ημέρα συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ενημέρωσαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τους στόχους και τις λεπτομέρειες της εν λόγω διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του «ΘΕΛΩ» κα Κορίνα Λιούτα, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γκαμπριεράκης, η διευθύντρια του ΑΚΕΘ κα Ευαγγελία Ντόνα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Τρικάλων «ΑΡΩΓΗ» κα Ελένη Καϊμά κι ο κ. Αλέξανδρος Γκρέκος γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής.

Στην σημαντικότητα της διοργάνωσης επικέντρωσε την προσοχή της η πρόεδρος του «ΘΕΛΩ» κα Κορίνα Λιούτα.

«Το συνέδριο αυτό είναι βγαλμένο μέσα από την κοινωνία…για την κοινωνία κι ανήκει μόνο σε αυτή και για αυτό η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στο «διάλογο με την κοινωνία». Αυτή την ημέρα είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων αλλά και ενεργοί πολίτες, που θέλουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας έτσι στην Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Λιούτα κι απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους και Φορείς, όλους τους ενεργούς πολίτες των Τρικάλων, όσους νοιάζονται και προβληματίζονται για τις ανάγκες και τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία να παραστούν στις εργασίες του Διήμερου Συνεδρίου.

Η κ. Λιούτα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του προσκλητήριου για την Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη, τόσο από τους συλλόγους και φορείς της πόλης όσο και από τις Αρχές κι ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους σε όλο το φάσμα αυτού του εγχειρήματος τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του δημάρχους Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας κ.κ. Σινάνη Χρήστο , Μαράβα Κωνσταντίνο και Μεριβάκη Αθανάσιο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδος, «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» κ. Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος είναι κι ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τις εργασίες του συνεδρίου, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρο του ΘΕΛΩ κ. Γιώργο Γαμπιεράκη, την Ελένη Καϊμά Πρόεδρο της ΑΡΩΓΗΣ-ΑΜΕΑ και τον Πρόεδρο των πολυτέκνων Ν. Τρικάλων κ. Κωνσταντίνο Βήτα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Αλέξανδρο Γκρέκο και την κ. Ευαγγελία Μπουντούρη για την εθελοντική τους προσφορά, τον κ. Δημήτρη Μαγειρία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του «ΑΚΕΘ», την επιχείρηση ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΜΑRKET και προσωπικά τον κ. Κώστα Βλαχοδήμο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση του σύντομα εγκαθίσταται στην πόλη μας, εν τούτοις αγκάλιασε με θέρμη το συνέδριο και τους στόχους του και δέχτηκε να υποστηρίξει μ’ έναν εξαιρετικό τρόπο το κοινωνικό πρόγραμμα του ΘΕΛΩ που αφορά στην έμπρακτη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι Πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Τρικάλων.

Στους στόχους του Συνεδρίου αναφέρθηκε ο κ. Γκαμπριεράκης.

«Είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας, πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να «αφουγκραστούμε» την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες και όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές τις απαραίτητες συνέργειες» υπογράμμισε.

Για την όλη προσπάθεια μίλησε η Διευθύντρια του ΑΚΕΘ κ. Ντόνα η οποία υπογράμμισε ότι στην εποχή της κρίσης αυτό που προέχει είναι η κοινωνική συνοχή. «Να προτείνουμε λύσεις, να επιλύσουμε προβλήματα» τόνισε.

Από την πλευρά της «ΑΡΩΓΗΣ» η κ. Καϊμά αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος, όπως είπε είναι μία προσπάθεια που δεν έχει επαναληφθεί και για αυτό και πρέπει να βρει ανταπόκριση. «Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε δομές, να οργανώσουμε δίκτυα, να προσφέρουμε περισσότερη αρωγή σε όλους» ανέφερε.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα υπάρξουν 7 θεματικά πάνελ για την πρώτη ημέρα ενώ η δεύτερη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο «διάλογο με την κοινωνία».