Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες τουφεκιές και στην Φαρκαδόνα

Άνοιξε η νέα κυνηγητική περίοδος, οι πρώτες ημέρες της οποίας κυλούν εκπαιδευτικά για τους κυνηγούς και τα σκυλιά τους

Το αγαπημένο τους χόμπι ασκούν από το πρωί της Δευτέρας οι κυνηγοί της Φαρκαδόνας και ευρύτερα του νομού καθώς ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη της νέας κυνηγητικής περιόδου που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου χειμώνα.
Σε πρώτη φάση τα θηράματα θα είναι βασικά τα Ορτύκια και τα Τρυγόνια. Αν και το κυνήγι επιτρέπεται από τη Δευτέρα, τις πρώτες ημέρες, δεν παρατηρείται έντονη κινητικότητα από τους κυνηγούς. Η πλειονότητα αυτών εξέρχεται σε ορεινές και πεδινές περιοχές κυρίως τα Σαββατοκύριακα, όπου ο ελεύθερος χρόνος είναι μεγαλύτερος. Ωστόσο οι πρώτες εβδομάδες είναι κυρίως εκπαιδευτικές για τους κυνηγούς που εξορμούν με τους σκύλους, πριν εισέλθουν ενεργά στην κυνηγετική περίοδο.
Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού εύχονται σε όλους τους φίλους κυνηγούς καλή χρονιά και συνιστούν την τήρηση των  Κανόνων του κυνηγιού, σεβόμενοι το περιβάλλον και την κοινωνία μας.
Το κυνήγι είναι άθλημα και εξασφαλίζει υγεία, μακροζωία και ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκονται στην «αγκαλιά» της φύσης» υποστηρίζουν οι κυνηγοί, όμως πρέπει να λαμβάνονται και αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας καθώς κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα θρηνούμε αρκετά θύματα.
Μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην λήψη ουσιαστικών μέτρων, που θα αποτρέψουν θλιβερά περιστατικά.
Όπως επισημαίνουν, ο κυνηγός θα πρέπει να έχει το όπλο τοποθετημένο στη θήκη του και άδειο από φυσίγγια. Φτάνοντας στον τόπο του κυνηγιού, το βγάζει από τη θήκη, τοποθετεί τα φυσίγγια και ασφαλίζει το όπλο.
Ο κυνηγός οφείλει να απασφαλίσει το όπλο μόνο στην περίπτωση, κατά την οποία εντοπίσει το θήραμα. Επίσης, οφείλει να προσέχει και να μην έχει ποτέ στραμμένη την κάνη σε «συνάδελφό» του.
Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού πρέπει να γνωρίζει το ακριβές σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι κυνηγοί και να έχει πλήρη αίσθηση του χώρου, που κινείται τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύντροφοί του.
Πρέπει να επισημάνουμε, επίσης, ότι αν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να διέλθει από φυσικά εμπόδια, οφείλει πρωτίστως να ασφαλίζει το όπλο του.