«Ας κινηθούμε» – Αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου

Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018, επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες

Με το σύνθημα «Ας κινηθούμε» σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018, επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να διαµορφώνει συνθήκες που να προάγουν αξίες, στάσεις και συμπεριφορές. Έτσι επιτυγχάνεται η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή. Μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής εκπαιδεύονται οι μαθητές πώς να διαφυλάττουν και να προάγουν την υγειά τους μέσω της άσκησης. Αναπτύσσουν την ικανότητα να επιλέγουμε υγιεινούς τρόπους ζωής, να έχουμε θετική στάση απέναντι στην άσκηση, και να υιοθετούν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Το πρώτο δίωρο προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Οι ρίζες των Ολυμπιακών αγώνων» και στη συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια και αγωνίσματα με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Φ.Α κ. Γκαραγκάνη Απόστολο αλλά και με τη συμβολή του Συλλόγου Διδασκόντων . Οι μικρές τάξεις συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες, ρίψη ακόντιου, παιχνίδια διαδραστικά. Οι μεγαλύτερες τάξεις έπαιξαν παιχνίδια με στεφάνια, ποδάσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ κι έριξαν ακόντιο.

Ακολούθησε εικαστική παρέμβαση αποτυπώνοντας το σημερινό μήνυμα στους εξωτερικούς τοίχους του σχολικού κτιρίου. Οι εκδηλώσεις έληξαν με μπαλονομαχίες αφήνοντας ηχηρό το μήνυμα της σημερινής ημέρας.

Η Δ/ντρια του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους μικρούς μαθητές που ανταποκρίνονται κάθε φορά με ενθουσιασμό σε κάθε πρόκληση αλλά και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Από το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου