Ασυμφωνία στην κατασκευή γεφυροπλάστιγγας στα Σερβωτά

Εντάσεις προέκυψαν στην πρόσφατα συνεδρίαση του τοπικού συμβούλιο και οι οποίες συνεχίστηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η κατασκευή μιας γεφυροπλάστιγγας στο δημοτικό διαμέρισμα Σερβωτών από το Δήμο Φαρκαδόνας, ήρθε να διχάσει το τοπικό συμβούλιο και να προκαλέσει τριβές στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου κ. Βάϊου Κακαϊτσα και του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη.

Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Φαρκαδόνας το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει την χοροθέτηση της γεφυροπλάστιγγας. Ωστόσο το θέμα στάθηκε ικανό για να προκαλέσει κόντρα μεταξύ του προέδρου και του δημάρχου, λίγες ημέρες μετά από τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ του κ. Κακαϊτσα με τα δυο υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Ειδικότερα ο πρόεδρος στην πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου πρότεινε το έργο να δημιουργηθεί στην είσοδο του χωριού, έναντι του περιφερειακού δρόμου, που θα εξυπηρετούσε τους αγρότες και του κτηνοτρόφους του χωριού. Διαφορετική πρόταση κατέθεσαν τα δυο άλλα μέλη του τοπικού συμβούλιου που υπεραμύνθηκαν η γεφυροπλάστιγγα να δημιουργηθεί έναντι του νεκροταφείου. Η πρόταση τους υπερίσχυσε με τον πρόεδρο να μην συμφωνεί, να καταθέτει ένσταση στις αρμόδιες Υπηρεσίες και ο πρόεδρος να υποστηρίζει ότι «η πρόταση των δυο συμβούλων είναι κατευθυνόμενη».

Οι αντιρρήσεις του προέδρου κατατέθηκαν και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας όπου κατά την έναρξη της συζήτηση απηύθυνε το ερώτημα, ποιος θα πληρώσει το έργο. Φυσικά η απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο του Σώματος κ. Μπαγιώτη, αλλά και από το δήμαρχο ήταν ότι το έργο θα κατασκευαστεί από δημοτικούς πόρους.

Τα λεγόμενα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κακαϊτσα, ο οποίος διαφώνησε τονίζοντας ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να αποδοθούν για την δημιουργία άλλων έργων, όπως της κατασκευής της πλατείας που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

«Ο δήμαρχος είχε υποστηρίξει παλιότερα ότι το έργο θα δημιουργούνταν με χρήματα εταιρίας, κινητής τηλεφωνίας ως ανταποδοτικό. Δεν μου ανέφερε ότι θα γινόταν με χρήματα του Δήμου. Αν γνώριζα ότι θα γινόταν με χρήματα του Δήμου θα πρότεινα άλλο έργο γιατί γεφυροπλάστιγγες στο χωριό έχουμε πολλές από ιδιώτες παραγωγούς και της Ένωσης και μάλιστα με υπάλληλο».

Τα λόγια του προέδρου προκάλεσαν άμεση απάντηση του δημάρχου. «Δεν ανέφερες ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Δήμος αναλαμβάνει να κατασκευάσει το έργο. Ιδιωτικές γεφυροπλάστιγγες μπορεί να υπάρχουν στο χωριό, όχι όμως δημοτική».

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τον πρόεδρο να υποστηρίζει ότι θα απευθύνει εκ νέου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καταθέτοντας ένσταση επί της απόφασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: