Αθλητική ενεργοποίηση για υγιές σώμα και νου

/Με επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Με σύνθημα «Ας Κινηθούμε» διοργανώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα σχολεία της Φαρκαδόνας, ταυτόχρονα και στο Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος υπήρξε η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων, ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών-τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών-τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το πρωί οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΓΕΛ Φαρκαδόνας αλλά και των υπολοίπων σχολειων της περιοχής με το σύνθημα «Ας κινηθούμε», επιδόθηκαν σε διάφορα αγωνίσματα όπως: αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός ,ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση .

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το ΓΕΛ Φαρκαδόνας ήταν το πρώτο τμήμα των εκδηλώσεων κατά το οποίο έγιναν επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής και αγώνες ταχύτητας.

Με τις εκδηλώσεις αυτές ουσιαστικά ενεργοποιούνται οι μαθητές, ώστε να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις τονώνοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό συναίσθημα.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών-τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος του «ευ αγωνίζεσθαι». Χαρά συμμετοχής, προσπάθεια και υπέρβαση των προσωπικών ορίων.