Αυξημένα τα περιστατικά ιώσεων και καταγμάτων στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Στα αυξημένα περιστατικά ιώσεων και γαστρεντερίτιδας που πλήττουν ένα μεγάλο ποσοστό Φαρκαδόνιων έρχονται να προστεθούν πλέον και τα ατυχήματα λόγω πτώσεων από τον πάγο.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ορατό, αν επισκεφτεί κανείς το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, όπου οι γιατροί δίνουν πραγματικά αγώνα για να εξυπηρετήσουν τα αυξημένα περιστατικά που καταφθάνουν στη νοσηλευτική μονάδα και σχετίζονται με ιώσεις, ιογενείς γαστρεντερίτιδες, καθώς επίσης από την Κυριακή και κατάγματα σε χέρια και πόδια από πτώσεις εξαιτίας του πάγου.

Σήμερα το πρωί τα περιστατικά που δέχτηκε το Κέντρο Υγείας ήταν αρκετά. Από αυτά ισώσεις αντιμετωπίστηκαν εντός της νοσηλευτικής μονάδας ενώ στις περιπτώσεις των καταγμάτων οι ασθενείς έλαβαν το δρόμο για το γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι γιατροί συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή κυρίως σε παιδιά και μεγάλες ηλικίες καθώς το κρύο δημιουργεί προβλήματα και ακαμψία στα άκρα με αποτέλεσμα στις πτώσεις να δημιουργούνται ευκολότερα κατάγματα σε σχέση με μια πτώση που θα γινόταν υπό κανονικές θερμοκρασίες.

Συνιστούν αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων κυρίως της πρωινές και τις βραδινές ώρες όταν η θερμοκρασία πέφτει και δημιουργείται πάγος στο οδόστρωμα.

Και στις περιπτώσεις των ιώσεων, όπως και των καταγμάτων οι γιατροί συστήνουν άμεση επίσκεψη σε μια εκ των νοσηλευτικών μονάδων για την αντιμετώπιση των περιστατικών.