ΆΞΙΑ του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος η μοναχή Αλεξία

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας η Μεγαλοσχημία της Αδελφής Αλεξίας, πρώην Βερονίκης

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας και για την υπεύθυνη μοναχή του μοναστηριού.

Παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών, ιερέων και αντιπροσωπειών άλλων Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε η Μεγαλοσχημία της μοναχής Αλεξίας.

Την Κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ενώ στο πλευρό του συμπροσευχόμενος υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Η τελετή άνοιξε με τον Όρθρο και την τελετή του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος και συνεχίστηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος απευθυνόμενος στην νεόκουρη μοναχή μίλησε για τη δύναμη ψυχής και το σπουδαίο έργο που επιτελεί στο μικρό μοναστηράκι της Παναγίτσας, τόσο οι ίδια, όσο και οι αδελφότητες των Μονών Γενεθλίου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας και Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου.

«Πριν πολλά χρόνια επισκέφτηκα τη Μονή και ενθουσιάστηκα από το Ναό και την Αγιογράφησή του. Ωστόσο λυπήθηκα για την κατάσταση που παρουσίαζε συνολικά το μοναστήρι. Η επιθυμία μου ήταν να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα που θα βοηθούσαν στην ανασύσταση των Μονών της Φαρκαδόνας. Και βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα, στον Ορφανό της Οιχαλίας με την εγκατάσταση του π. Δωρόθεου, στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο με την εγκατάσταση της Ηγουμένης, Ισιδώρας μοναχής και της συνοδείας αυτής και της Παναγίτσας με την εγκατάσταση της μοναχής Αλεξίας, πρώην Βερονίκης.», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο σεπτός ποιμενάρχης ευχήθηκε ο Θεός να της δώσει μακροημέρευσης, ώστε με τη βοήθεια του Χριστού να επιτύχει τους στόχους που έθεσε ώστε να μεγαλώσει τη Μονή. Ευχή του Σεβασμιωτάτου σύντομα να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος ο οποίο θα εγκατασταθεί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Γριζάνου και θα καταβάλει προσπάθειες να το αναστήσει.

Τέλος ο ίδιος ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει το Μοναστήρι και τα υπόλοιπα της Φαρκαδόνας, για να καρποφορούν και να αποτελούν πάντα πνευματικούς φάρους για δεκάδες προσκυνητές.