Αχιλλέας Λιούτας: «Η ΕΑΣΤ εισήλθε σε μια πιο ελπιδοφόρα εποχή»

Στην τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων που προσαρμόστηκε υποχρεωτικά με βάση τις διατάξεις του νόμου 4384/2016 προχώρησε η γενική συνέλευση συνεταιριστικού Οργάνου.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τις αλλάγες στη λειτουργία της ΕΑΣΤ βάσει του νέου νόμου.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ στο Μεγαλοχώρι, υπό την παρουσία και Φαρκαδόνιων αντιπροσώπων.

Εισαγωγικά, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας προχώρησε σε μια επιγραμματική αναφορά των δεδομένων του Συνεταιρισμού υπογραμμίζοντας ότι ο αυτός  εισήλθε σε μία νέα πιο ελπιδοφόρα εποχή. Τα πραγματικά δεδομένα του Συνεταιρισμού,  με την ενίσχυση που καταγράφουν οι δραστηριότητές του (Οξοποιία, AGROVIZ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ κλπ) όσο και η σημαντική αύξηση του τζίρου αλλά και της κερδοφορίας της θυγατρικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΤΡΙΚΚΗ», δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον για την σταθεροποίηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του σε ένα κατά τα άλλα δυσμενές οικονομικό  περιβάλλον. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ένωση αλλά και τους εργαζομένους για την συνεισφορά τους στην Οργάνωση.

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε ότι τα μέλη του Συνεταιρισμού θα πρέπει να είναι υπερήφανα για το γεγονός ότι  η Ε.Α.Σ. Τρικάλων  δεν είναι μόνο μία από τις ελάχιστες πρώην Ενώσεις της χώρας που παραμένουν ενεργές και δραστηριοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, αλλά είναι και ο τρίτος σε μέγεθος Συνεταιριστικός Όμιλος της χώρας.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Κώστας Μαράβας αφού αναφέρθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στον δικηγόρο κ. Ζήση Βουρουτζή ο οποίος έχει εξειδικευτεί ως προς την προσαρμογή των καταστατικών των Αγροτικών Συνεταιρισμών στο νέο νομικό πλαίσιο ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους του στα μέλη του Α.Σ. Τρικάλων – Ένωση.