Αξιόλογο και πολύπλευρο το έργο της συντοπίτισσας προέδρου της «Αρωγής» κας Ελένης Καϊμά

Το έργο της ίδιας και των συναδέλφων της στη διοίκηση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία προσέφερε ελπίδα και αισιοδοξία τοπικά και πανελλαδικά

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή» από τη σύστασή του έως σήμερα έχει επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, κοινωνικού κι όχι μόνο χαρακτήρα. Η βοήθεια και η συμπαράσταση που προσφέρει τόσο στα μέλη του, όσο και στις οικογένειες τους, χαρακτηρίζεται πολύπλευρη. Φυσικά η στήριξη, η βοήθεια και η αλληλεγγύη δεν εστιάζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους που αποτελούν τη δύναμή του. Η στήριξη είναι έντονη και σε ανθρώπους, άτομα με αναπηρία που δεν αποτελούν κομμάτι της δύναμής του.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στο τιμόνι της προεδρίας βρίσκεται μια συντοπίτισσα, καταγόμενη από την Οιχαλία, η κα Ελένη Καϊμά. Η πρόεδρος σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, όπως επίσης σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου και τον απλό κόσμο, αγωνίζεται στο μέτρο του δυνατού για να αναδείξει θέματα που άπτονται με τα άτομα με αναπηρία, όπως και να παρέχει στήριξη σε όποιον έχει ανάγκη. Η δραστήρια πρόεδρος έχει βάλει την υπογραφή της σε πολλές εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως επίσης και σε ενημερωτικές δραστηριότητες για την προώθηση θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.
Αν κρίνουμε από τα έργα και τα αποτελέσματα συμπεραίνουμε εύκολα ότι κερδίζει το στόχο της, τόσο η ίδια όσο και το σύνολο της διοίκησης.
Οι ενέργειες και το έργο της Ελένης Καϊμά και των συναδέλφων της είναι αξιόλογο. Φτάνει να σημειώσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκαν τόνοι από πλαστικά μπουκάλια και καπάκια από το Σύλλογο και τους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Αρωγής» για την προμήθεια 40 αναπηρικών αμαξιδίων (6 ηλεκτροκίνητα), 3 ορθοστάτες, 2 γερανοί.
Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί κι αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη κι επιχειρήσεις επιδίδονταν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.
Η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης, η Ειρήνη, η Πολυτίμη, ο Εφραίμ… και πολλοί άλλοι, παιδιά και νέοι άνθρωποι, υπήρξαν το κίνητρο για να οργανωθεί ένα «κίνημα» από τα Τρίκαλα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, και να προσφέρει χαμόγελα κι ελπίδα σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ένα κάλεσμα μέσω του διαδικτύου ήταν αρκετό και οι ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά».
«Δύο χρόνια μετά ο Σύλλογος συνεχίζει να μαζεύει καπάκια και μπουκάλια με σκοπό να φτιάξουμε μια πόλη προσβάσιμη και να χαρίσουμε χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά.
Όπως αναφέρει η κα Καϊμά η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μελλοντικά. Μια προσπάθεια που θα συνεχίσει να προσφέρει χαμόγελα. Μια προσπάθεια που θα φέρει ελπίδα. Μια προσπάθεια θα γεμίσει αισιοδοξία.
Αξίζει λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας να τη στηρίξουμε. Με όποιο μέσο και τρόπο μπορούμε.