Αύριο η σύσκεψη για τις κατασχέσεις στο Μέτωπο Λαού

Αύριο στις 8:30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Πανελλήνιον η σύσκεψη της τοπικής γραμματείας στην οποία θα τεθεί το ζήτημα των πλειστηριασμών

Μετά από μια καλοκαιρινή, πρόσκαιρη ανάπαυλα τα μέλη της γραμματείας Μετώπου Λαού συντονίζονται κι έρχονται να ανοίξουν το φετινό κύκλο δυναμικά. Με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν στοχεύουν στην ενημέρωση του κόσμου και στην προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να εκφραστεί η αντίδραση στην πολιτική που εξαθλιώνει τους πολίτες.

Η πρώτη επίσημη μάζωξη για την τοπική γραμματεία και τους πολίτες γίνεται αύριο Πέμπτη με σύσκεψη που θα διοργανωθεί στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον» στα Τρίκαλα. Αντικείμενο της σύσκεψης η οργάνωση και ο συντονισμός όλων των πολιτών εναντίον των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Σε σχετική ανακοίνωση της τοπικής γραμματείας αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξης: «Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πάνε σύννεφο. Καταθέσεις, σπίτια, μαγαζιά, επιχειρήσεις, οικόπεδα, χωράφια χάνονται κάθε μέρα. Είναι ανθρώπων φτωχών και χρεωκοπημένων επαγγελματιών και μικροεπιχειρηματιών που δεν άντεξαν την κρίση και τα μνημόνια. Και τώρα τα χάνουν όλα, αφού τα παίρνουν οι τράπεζες, οι τοκογλύφοι, το κράτος, οι πλούσιοι.

Ταυτόχρονα, η σιωπή και η αδράνεια των «χαμένων» πάει σύννεφο! Σιωπούν, αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα! Αδρανούν, δηλαδή όλοι μας, όταν μας παίρνουν το βιος και τις ίδιες τις ζωές μας!

Η διπλή αυτή τραγωδία (δηλαδή καταστροφή και ταυτόχρονα σιωπή και αδράνεια) χτύπησε δυνατά και την πόρτα των Τρικάλων. Αλήθεια,

  • πόσες λαϊκές καταθέσεις δεσμεύονται και αρπάζονται (ακόμα και από αναπηρικές συντάξεις ή επιδόματα);
  • πόσοι χάνουν το σπίτι τους, το μαγαζί τους, το χωράφι τους;
  • πόσοι και πού γίνονται οι «αόρατοι» πλειστηριασμοί και χάνεται η λαϊκή περιουσία;
  • πόσοι και ποιοι τοπικοί συμβολαιογράφοι είναι διαπιστευμένοι και διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;
  • ποιοι εν συνόλω ενέχονται στο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή έγκλημα της λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας;

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.