Η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται «σταρ» αλλά πρόσωπα που θα μιλούν με αλήθειες

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δήμος Μανιώτης, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής το Μιχάλη Μπαγιώτη, μίλησε με επιχειρήματα, κατέθεσε προτάσεις και ξεδίπλωσε ιδέες μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Ράδιο Ζυγός

Με «όπλα του» επιχειρήματα, ιδέες και προτάσεις αλλά και με ισχυρή δόση κριτικής απέναντι στο έργο της παρούσας δημοτικής Αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Δήμος Μανιώτης, αυτή τη φορά δεν κάθισε πίσω από τα δημοτικά έδρανα. 

Αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυναν τρεις Τρικαλινοί δημοσιογράφοι, και κάθισε πίσω από τα μικρόφωνα της εκπομπής «ΖΥΓΟΣτάθμευση» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο μέσω του Ράδιο Ζυγός.

Συμμετείχε ζωντανά στην ραδιοφωνική εκπομπή και ανακρίθηκε από τους συντελεστές της Δημήτρη Παδιό και Γιάννη Πιτσογιάννη, ενώ στη συζήτηση αναδυόταν  και γυναικείο άρωμα, με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου, της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος», Ευαγγελίας Κακιά.   

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής το Μιχάλη Μπαγιώτη πραγματικά ανακρίθηκε για αρκετή ώρα από τους τρεις έμπειρους δημοσιογράφους. Δεν έκανε πίσω, κολύμπησε στα βαθιά της θάλασσας, απαντώντας με επιχειρήματα πάνω στα ερωτήματα που του απηύθυναν, κεντρίζοντας την προσοχή τους.

Το πρώτο ερώτημα απευθύνθηκε από την Ευαγγελία Κάκια, η οποία συνδύασε δυο ιδιότητες του κ. Μανιώτη, αυτή του αυτοδιοικητικού και του μουσικού, αποδίδοντας το χαρακτηρισμό «αυτοδιοικητικό σταρ», ο οποίος διατυπώνεται και στην περιοχή της Φαρκαδόνας, από φίλους του κ. Μανιώτη.

Μετριόφρων ο ίδιος, ένα στοιχείο που διακρίνει το πρόσωπο του κ. Μανιώτη, δεν θέλησε να αποδεχτεί τον όρο του «αυτοδιοικητικού σταρ» εξηγώντας ότι είναι «ένας άνθρωπος που δεν διαφέρει σε τίποτα κι από κανέναν», προσθέτοντας ότι υποχρέωση του είναι να προσφέρει ως συνάνθρωπος και ως εν ενεργεία αυτοδιοικητικός.

«Ο Δήμος δεν χρειάζεται αυτοδιοικητικό σταρ, αλλά αυτοδιοικητικό Μεσσία, προκειμένου να βγει από το τέλμα των τελευταίων ετών», ισχυρίστηκε απέναντι στο ερώτημα της δημοσιογράφου.

Μίλησε για την απόφαση του να συστρατευτεί στο πλευρό του κ. Μπαγιώτη, τονίζοντας ότι σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι είναι ένας νέος άνθρωπος που επιθυμεί αμεσότητα με τους συνεργάτες και τους συνδημότες του. 

«Η εικόνα του στα δημοτικά συμβούλια είναι άψογη και επιθυμεί να γίνει η φωνή των δημοτών για την υλοποίηση των προτάσεων τους», απάντησε στο δημοσιογράφο κ. Πιτσογιάννη.

Ο ίδιος σε ερώτηση του κ. Παδιού στάθηκε στη εικόνα του κ. Μπαγιώτη στα δημοτικά συμβούλια καθώς επίσης και στην εικόνα που εμφανίζουν τα δημοτικά συμβούλια τα τελευταία χρόνια αλλά και κατά την 8μηνη παρουσία του σε αυτά.

«Ο κ. Μπαγιώτης παρουσιάζει πολιτικό ήθος, όπως φυσικά και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου, μια καλή εικόνα που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για εμάς του νεότερους αυτοδιοικητικούς. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη γενικότερα εικόνα των δημοτικών συμβουλίων που μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται θεώρησε ότι είναι πράξη δειλίας να κάνει πίσω ο ίδιος, γιατί τώρα του δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστεί με ανιδιοτελείς ανθρώπους». 

Ο συνδυασμός του κ. Μπαγιώτη συμπλήρωσε ταυτόχρονα σε νέα ερώτηση «έχει καλά χαρτιά, έχει σχεδόν συμπληρωθεί και δεχόμαστε συνεχώς κρούσεις για επαφές με πλήθος νέων ανθρώπων. Ο Μπαγιώτης πατάει γκάζι και σκοπεύει να συνεχίσει να είναι κοντά στους δημότες, προτείνοντας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αν γίνει αποδεκτό να δοθεί λόγος στου δημότες ώστε να εκθέτουν απευθείας τα θέματα τους».

Θίγοντας αρκετά θέματα την περίοδο της αυτοδιοικητικής του πορείας, ο κ. Μανιώτης κρίνει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης, ένα έργο όχι ιδιαίτερα κοστοβόρο, που θα επουλώσει κάποιες από τις αιμορραγούσες πνευματικές πληγές.

Σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση είναι πιο ευέλικτη από την κεντρική εξουσία και σε αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των χωριών που διαμορφώνουν σημαντικό ρόλο στην συνεργασία τους με την εκάστοτε δημοτική Αρχή, που υποχρεούται να τους αναδείξει και να τους αξιοποιήσει συνετά, μιας και είναι απαραίτητοι σε ευάλωτες κι όχι μόνο πληθυσμιακές ομάδες.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε ένα υγιές μέλλον, σταματώντας τη μετανάστευση επισήμανε ότι είναι να παραμερίσουμε τις προσωπικές έχθρες και να βρούμε λύσεις που θα βάλουν τα θεμέλια για την επιβίωση του δήμου μας», είπε σε άλλο σημείο.

‌Εν κατακλείδι πρόσθεσε ότι η κοινωνία, ο κόσμος, οι δημότες χρειάζονται μόνο την αλήθεια πλέον μιας κι έχουν κουραστεί να βλέπουν ανόητους που φορώντας τα προεκλογικά κουστούμια, τους υπόσχονται ως δια μαγείας να εξαφανίσουν όλα τα προβλήματα.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι οι δημότες θα πρέπει να ψηφίσουν με σύνεση, κρίνοντας αντικειμενικά όλους τους υποψηφίους, ανεπηρέαστοι από το τι ψηφίζουν οι πολλοί, ας ψηφίσουν αυτόν που πραγματικά τους εκφράζει και θεωρούν ότι αξίζει να γίνει δήμαρχος.

4 Σχόλια

 1. Δήμος Μανιωτης
  06/04/2019 at 13:48

  Γιάννη σ ευχαριστώ που παρακολουθείς τα άρθρα μου και διάβασες τη συνέντευξη μου. Γράφω όμως παρακάτω ότι όλοι έχουμε κουραστεί να βλέπουμε άτομα που υπόσχονται να εξαφανίσουν ως δια μαγείας τα προβλήματα μας,οπότε και ο Μεσσίας να προκύψει θα τον σταυρωσουμε μ αυτο το σκεπτικό. Πρέπει όμως να πάψουμε να αναζητάμε αλλού τη δυναμη και δειξουμε επιτέλους ότι εμείς είμαστε η δυναμη.

 2. Γιαννης
  06/04/2019 at 08:24

  Αφου οπως λες κανεις ισχυρη δοση κριτικης απεναντι στο εργο της παρουσης
  Δημοτικης Αρχης ,οταν και ο υποψηφιος ανηκει σημερα εκει, πως θα βγαλεις εναν αυτοδιοικητικο Μεσσια για να σωσει το δημο μας; Αυτα νομιζω δεν ειναι λογια δικα σου
  κυριε Δημο. Καποιος αλλος στα γραφει.

 3. Ξανθος
  05/04/2019 at 10:12

  Τα πρόσωπα δεν μας εμπνέουν,αλλά το πρόγραμα που πρόσχετε στης ανάγκες των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων,άρα χρειάζεται ο δημος φιλολαϊκή πολιτική με ιδεολογικό υπόβαθρο φτιαγμένο με βάσει εργαζομένων φτωχών και εξαθλειωμενων δημοτών.