Αυξημένη η συμμετοχή στο «ΘΑΛΗ» και από το δήμο Φαρκαδόνας

Στον 79ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό από το νομό Τρικάλων συμμετείχαν 218 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, εκ των οποίων 31 από το Δήμο Φαρκαδόνας  

Σημαντική απήχηση συνάντησε για μια ακόμη χρονιά ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ».

Ο 79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και στο νομό Τρικάλων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της EME.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων. 

Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, έτσι και φέτος λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 218 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, 165 από τα Τρίκαλα, 31 από τη Φαρκαδόνα και 22 από την Καλαμπάκα ενώ την διαδικασία στήριξαν 30 μαθηματικοί των Τρικάλων.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε 4 ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες.