Χειροτονήθηκε ιερέας, ο αρχιδιάκονος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π. Βασίλειος Μπραζιώτης

Ο Φαρκαδόνιος ιερέας από αύριο θα είναι προϊστάμενος και θα λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρεσθένη κ. Θεόκλητου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Βασιλείου Μπραζιώτη.

Όπως είναι γνωστό ο π. Βασίλειος έλκει την καταγωγή του και διαμένει στην κωμόπολη της Φαρκαδόνας, ενώ την τελευταία διετία βρισκόταν στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών ως διάκονος.

Την τελετή της χειροτονίας παρακολούθησαν συγγενικά πρόσωπα του νέου ιερέα, πλήθος κόσμου, καθώς και φορείς της Φαρκαδόνας, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο πρεσβύτερο εξήρε την προσωπικότητα και την αφοσίωση του π. Βασιλείου και του ευχήθηκε η ιερατική του διακονία να είναι καρποφόρος.

«Θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σου, γιατί στο πρόσωπο σου είδα την αγάπη, την πραότητα, πάντοτε ταπεινός, πάντοτε ήσουν στο πλευρό του Επισκόπου σου. Τέτοιους κληρικούς επιθυμώ στην Μητρόπολη, και θα παρακαλέσω τους νέους Διακόνους να παραδειγματιστούν από το ήθος σου», τόνισε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νέο ιερέα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τον ενημέρωσε ότι από αύριο θα είναι προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ τον προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο.