Χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέφτηκε ο σεπτός ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος

Επισκέφτηκε τον Κλοκοτό, την Οιχαλία ενώ στο Ζάρκο τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Περιφερείας Ζάρκου π. Γεώργιο Διβανέ

Χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέφτηκε το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Το λατρευτικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου άνοιξε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από τον Κλοκοτό και τον ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να συνομίλησε απευθύνοντας τις ευχές ενόψει 15Αυγούστου στους πιστούς.

Ακολούθως μετέβη στο Ζάρκο και στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε  και μίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πριν το τέλος της Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Περιφερείας Ζάρκου π. Γεώργιο Διβανέ.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της ενορίας για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως έκλεισε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την απόδοση του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
2 Σχόλια

 1. Μαρία Δ. ΑΓΝΑΝΤΗ
  13/08/2018 at 23:09

  οφίκιο < ελληνιστική κοινή ὀφφίκιον < λατινική officium < opus / ops + facio
  Open book 01.svg Ουσιαστικό Επεξεργασία
  οφίκιο ουδέτερο

  (θρησκεία) είδος αξιώματος που απονέμει ο πατριάρχης σε ανθρώπους που (νομίζει ότι) έχουν προσφέρει στην εκκλησία
  Σε «Άρχοντα Κουροπαλάτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας» χειροθετήθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτριος Μελισσανίδης. Το οφίκιο του Άρχοντος Κουραπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι, απονέμεται για πρώτη φορά μετά το 1453. (*)
  (ειρωνικά) (μειωτικά) θέση ή αξίωμα που δίνεται με τρόπο αναξιοκρατικό και μεροληπτικό

 2. τεο αν θελεισ τη γνωμη μου παρατα τους ολους και κοιτα την παρτι σου.δεν αξιζουν τα κολοχωρια μας τετοια προβολη και διαφημιση