«Χριστουγεννιάτικη πετρόσουπα» στο δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Ζάρκου

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30π.μ στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Οι μαθητές των μικρών τάξεων και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν τη «χριστουγεννιάτικη πετρόσουπα». Ένα παραμύθι που έχει τις ρίζες του στη λαϊκή παράδοση της Ευρώπης και αν πάμε πιο πίσω στην Κίνα.

Το μήνυμα που περικλείει είναι πολύ επίκαιρο και διαχρονικό: αγάπη, προσφορά, ενσυναίσθηση αλληλεγγύη!!! Μόνο η δύναμη της αγάπης μπορεί και μεταμορφώνει μία πετρόσουπα σε ένα γευστικότατο φαγητό! Το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν έντονο και διάχυτο με τους χριστουγεννιάτικους ύμνους που έψαλλε η χορωδία της εκκλησίας με τον πατέρα Γεώργιο Διβανέ. Οι μαθητές ερμήνευσαν τους ρόλους τους με επιτυχία και τα γιορτινά τραγούδια χρωμάτισαν το εορταστικό κλίμα. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα Πρωτοχρονιάς της Μακεδονίας.

Οι μικροί ηθοποιοί καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε μπουφές με εδέσματα προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τα αναψυκτικά ήταν προσφορά της Κλιάφα Α.Ε . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος π. Διβανές Γεώργιος, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Μεριβάκης Αθανάσιος και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Βούλγαρης Ιωάννης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης κι ευχαριστεί τον εφημέριο π. Διβανέ Γεώργιο και τη χορωδία, τον Δήμαρχο κ. Μεριβάκη Αθανάσιο, τον πρόεδρο κ. Βούλγαρη Ιωάννη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλη την τοπική κοινωνία του Ζάρκου που πάντα μας στηρίζουν και συμβάλλουν οικονομικά και ηθικά σε κάθε μας πρωτοβουλία. Επίσης ευχαριστεί την Κλιάφα Α.Ε για την προσφορά των αναψυκτικών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!!

Από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Ζάρκου και την διευθύντρια Γεωργία Καλλιτσουνάκη