Δε σταματούν να ευγνωμονούν τους πρωτεργάτες και τους συνεχιστές του έργου της ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας οι Φαρκαδόνιοι

Αν διασχίσει κάποιος οδηγός την παλιά εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας από την Πηνειάδα έως και τους Ταξιάρχες, στα διοικητικά δηλαδή όρια του Δήμου Φαρκαδόνας, ίσως θα ανατριχιάσει από τα εικονίσματα που φέγγουν τα καντηλάκια τους μέσα στο σκοτάδι τις βραδινές ώρες.
Είναι τα εικονίσματα που φέγγουν ή ξεπροβάλλουν την ημέρα μπροστά μας για να μας θυμίσουν τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν κατά καιρούς, τα προηγούμενα χρόνια στην παλιά εθνική οδό, περνώντας μαζί τους δεκάδες ανθρώπινες ψυχές, ή αφήνοντας πίσω τους σοβαρές αναπηρίες.
Ποια δυστυχήματα – ατυχήματα  να πρωτοθυμηθεί κανείς. Είναι αμέτρητα, όπως αμέτρητος είναι χρόνια τώρα ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων. Στην συγκεκριμένη αιματοβαμμένη οδό θρηνήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεκάδες δικούς μας ανθρώπους, συνδημότες μας, που ζούσαν ανάμεσα μας αλλά θυσιάστηκαν στον Μολώχ της ασφάλτου.
Τα ατυχήματα αλλά και τα αιτήματα που κατέθεσαν φορείς του νομού και κάτοικοι για την διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου, ώθησαν αιρετούς και πολιτικούς παράγοντες να τρέξουν τις διαδικασίες για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης οδού. Αρχικά οι παρεμβάσεις Τρικαλινών βουλευτών, αλλά και του πρώην Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, στην συνέχεια του Περιφερειάρχη Τρικάλων κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη το έργο άρχισε να υλοποιείται και να παραδίδεται σταδιακά μετά από κάποιες καθυστερήσεις.
Το Δεκέμβριο του 2014 το έργο είχε παραδοθεί εξολοκλήρου. Από το 2014 μιλάμε για ένα υπερσύχρονο και ασφαλές αυτοκινητόδρομο που έχει μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού από Τρίκαλα προς Λάρισα αλλά το σημαντικότερο έχει σχεδόν εξαλείψει τα τροχαία ατυχήματα.
Φυσικά το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνουν και υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν αντιμέτωποι με τουλάχιστον, όπως αναφέρουν, δυο ατυχήματα την ημέρα στο συγκεκριμένο οδικό κομμάτι, και εκατοντάδες το χρόνο.
Η εξάλειψη των ατυχημάτων – δυστυχημάτων στη νέα εθνική οδό είναι ορατή και από τους Φαρκαδόνιους, οι οποίοι διέρχονται καθημερινά είτε προς Τρίκαλα, είτε προς Λάρισα.
Η πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για όλους εκείνους που συνέβαλλαν για την δημιουργία του τόσου σημαντικού έργου για την περιοχή. Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως έργο ζωής, μιας και χαρίζει ζωή και δεν απομακρύνει βιαία ψυχές μέσα από τα συντρίμμια άμορφης μάζας λαμαρινών.