Δεκάδες Τρικαλινοί «ταξίδεψαν» στις λεωφόρους και στις γειτονιές του Λονδίνου

Συντροφιά με το βιβλίο της Μαργαρίτας Χαντζιάρα «Η Μάσκα της Ψευδαίσθησης» που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη «Σουίτα»

Ένα μακρύ ταξίδι στο Λονδίνο πραγματοποίησαν όσοι βρέθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στη «Σουίτα» στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Τρικαλινής στην καταγωγή συγγραφέως κα Μαργαρίτας Χαντζιάρα. Ταξίδεψαν με την φαντασία και την πλοκή της «Μάσκας των Ψευδαισθήσεων», σε λεωφόρους και σε Λονδρέζικες γειτονιές, αναζητώντας όλα αυτά που κρύβουν οι σελίδες του μυθιστορήματος.

«Η Μάσκα της Ψευδαίσθησης» είναι το πρώτο βιβλίο της Μαργαρίτας Χαντζιάρα που εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Φύλατος. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πραγματικά καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.

Δυνατές περιγραφές,  καθηλωτικά σκηνικά και πολύ ενδιαφέροντες και συνάμα ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι τα εργαλεία που η νέα συγγραφέας χρησιμοποιεί με άνεση. Εισάγοντάς μας σε κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως η άκριτη χρήση της τεχνολογίας ή οι ψυχικές ασθένειες, αγγίζει  με γλώσσα απλή και κατανοητή σε όλους και με ευχάριστο συνάμα τρόπο, προεκτάσεις και εκφάνσεις κοινωνικών φαινομένων, αλλά και προσωπικών καταστάσεων που όλοι έχουμε δει, ζήσει ή και προσποιηθεί την ανυπαρξία τους.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Βασίλειος Πανάγος και ο εκδότης Κωνσταντίνος Φυλάτος. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο Μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας Νίκος Μάντζιος, ενώ την εκδήλωση  διηύθυνε η σύμβουλος ψυχικής υγείας και οικονομολόγος Κάλλυ Παπαδογιάννη.

Όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές «Η Μάσκα της Ψευδαίσθησης» είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, που μαγνητίζει τους αναγνώστες με την πρώτη ανάγνωση.

Αναμφίβολα καταφέρνει να ταξιδέψει τους αναγνώστες σε μυστηριώδη ατμόσφαιρα, καθώς δημιουργεί την ανυπομονησία της επόμενης σελίδας και διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, απνευστί.

Σημειωτέον ότι η Μαργαρίτα Χαντζιάρα κατάγεται από τα Τρίκαλα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα εκπαιδευτήρια «ΕΛΠΙΔΑ». Στον ελεύθερο χρόνο της συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.

Επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα προσφέρει παιδαγωγικές υπηρεσίες σε κατασκηνώσεις ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων.

Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει εξειδικευτεί και δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική γονέων, με σκοπό να βοηθήσει στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, όπως προβλήματα συμπεριφοράς και χαμηλής αυτοεκτίμησης τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις σχέσεις τους με τους άλλους όσο και τη μαθησιακή τους απόδοση.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά τους: Ο Σκρούτζ συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Κυρά των Αθηνών, Μπουρλοτιέρηδες στο Αιγαίο και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελεύθεροι – Πολιορκημένοι», η οποία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο της καλύτερης παρουσίασης στον διαγωνισμό Ακτίς ονείρου το 2016.