«ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ»…

Γράφει ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος

«Οι εκλογές τελείωσαν, εμείς χάσαμε και ο λαός ανέδειξε την νέα Δημοτική Αρχή. Δεν θα αναφερθώ ούτε σε αιτίες ούτε σε σωστές ή λάθος επιλογές ούτε σε προεκλογικές στρατηγικές ούτε θα κρίνω την ορθότητα και  την  διαφάνεια διαδικασιών και μεθόδων που επιλέχτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν. Αυτά πλέον πέρασαν. Ο καθένας  έχει  ήδη  διαμορφώσει την άποψή του.

    Σε ότι αφορά την επίτευξη  πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις επιτροπές, είναι χωρίς αξία ο οποιοσδήποτε σχολιασμός. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η σύμπραξη και ο σχηματισμός του «υπερσυνδυασμού»   που απαιτείται  για  να διοικηθεί ο Δήμος «θα έρθει».  Ίσως να «έρθουν» και από μόνα τους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αρκεί «να μπορέσουν να τα δουν». Εξάλλου δεν είναι και μεγάλος ο αριθμός που χρειάζεται για να επιτευχθεί.

    Είναι εύκολο να έρθεις σε προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία με μία ίσως και με δυο ομάδες,  χωρίς να παραχωρήσεις τίποτα. Χωρίς καν να μπεις στη διαδικασία του «παζαρέματος» ή της ανταπόδοσης.  Χωρίς την παραμικρή απώλεια. Η λογική λέει, πως  όλοι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν την «υστεροφημία»  και το «όνομά»  τους αποφεύγοντας να «καούν», θεωρώντας πως έχουν μέλλον στην τοπική πολιτική σκηνή.  Όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το αύριο. Την  επόμενη φορά. Υπογραφές δύσκολα θα μπουν, αλλά την «ανοχή» μπορούν να την «προσφέρουν».

   Αλλού θα σταθώ και αυτό έχει την αξία του. Εσείς που θα  καταφέρετε να συμπράξετε για να διοικήσετε το Δήμο στα επόμενα τέσσερα χρόνια:

«ΔΕΝ   ΕΧΕΤΕ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΝΑ  ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ»…

    Και το λέω αυτό έχοντας πλήρη επίγνωση της  παραπάνω φράσης.

    Δεν γίνεται να αποτύχει η νέα Δημοτική Αρχή όταν παίρνει ένα ταμείο 2.000.000€ και  μια  προίκα 350.000€ ετησίως, επιστροφή από την ΔΕΗ, λόγω της αντικατάστασης των παλιών λαμπτήρων με λαμπτήρες νέου τύπου LED.

    Δεν γίνεται να αποτύχει, όταν παραλαμβάνει ένα νοικοκυρεμένο Δήμο που δεν αφήνει καμία  οικονομική εκκρεμότητα, ενώ έχει φροντίσει να τακτοποιήσει και να εξοφλήσει οφειλές σε βάθος 15/ετιας.

    Δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει, όταν παραλαμβάνει ένα Δήμο με το «στόλο» των μηχανημάτων συντηρημένο και σε άριστη κατάσταση, όπου όλα τα μηχανήματα λειτουργούν και απαιτούν προσωπικό 50 ατόμων για να τα λειτουργήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο συντονισμός και η  καλή οργάνωση.

    Δεν γίνεται να αποτύχεις, όταν έχεις ηλεκτροφωτισμένο όλο το δίκτυο του Δήμου από την Πηνειάδα μέχρι τους Ταξιάρχες και από τα Σερβωτά μέχρι το Διάσελλο και οι υπηρεσίες καθαριότητας παρέχονται σε καθημερινή βάση.

     Δεν μπορεί να αποτύχει μια δημοτική αρχή όταν το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης σε Κλοκοτό, Γεωργανάδες, Γριζάνο, Αχλαδοχώρι, Διάσελλο έχει τακτοποιηθεί (1.500.000€), ενώ έχουν μπει οι υποδομές για την άρδευση του κάμπου.

     Είναι αδύνατο να αποτύχει η θητεία σου, όταν έχεις να υλοποιήσεις έργα 12.000.000€ που παίρνεις ως παρακαταθήκη από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

     Δύσκολα αποτυγχάνεις, όταν το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κατασκευάσεις  ένα μηχανοστάσιο μισού εκατομμυρίου όπου θα συγκεντρώσεις τον τεράστιο «στόλο» των μηχανημάτων, να κατασκευάσεις ένα νέο παιδικό σταθμό 300.000€ στην Οιχαλία, να αντικαταστήσεις μια στέγη 200.000€ στο Γυμνάσιο Οιχαλίας. Να κατασκευάσεις την αποχέτευση και την ηλεκτροδότηση 500.000€ των κατοικιών των Ποντίων στη Φαρκαδόνα.

     Πως να μην πετύχει μια αρχή, όταν  της παραδίδεται έργο τηλεμετρίας 1.300.000€, και το μόνο που έχει να κάνει είναι να το «τρέξει».

    Δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει, όταν παραλαμβάνει ένα Δήμο που τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται σε πολιτιστική έξαρση. Που κατάφερε να παγιώσει και να καθιερώσει ως θεσμούς δράσεις, όπως τα Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού, Δημοτικά Συμβούλια Εφήβων, Πολιτιστικά ανταμώματα, Θεατρικές Παραστάσεις πολιτιστικών  συλλόγων, αθλητικές δράσεις (τουρνουά μπάσκετ). Που κατάφερε να αποσπάσει πανελλήνια και Ευρωπαϊκή διάκριση με τις Ευρωπαϊκές Εβδομάδες Κινητικότητας που διοργάνωσε.

    Δεν γίνεται να αποτύχει, όταν  παίρνει ως παρακαταθήκη το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει οργανωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο εξυπηρετώντας περισσοτέρους από 120 ωφελούμενους ανά μήνα, δηλαδή σε ετήσια βάση γύρω στα 1.500 άτομα.

    Με το Κέντρο Κοινότητας, πρόγραμμα ΤΕΒΑ, Κ.Ε.Α. και το πρόγραμμα της Εναρμόνισης των παιδικών σταθμών να λειτουργούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Όταν έχεις ζεστά, συντηρημένα και βαμμένα όλα τα δημοτικά σου ακίνητα (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κοινοτικά καταστήματα, γήπεδα…), ενώ είναι ήδη έτοιμες προς κατασκευή  οι παιδικές χαρές αξίας 300.000€ και τρέχουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των δημοτικών κτιρίων με πρώτο το 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας ποσού 220.000€.

    Δεν γίνεται να αποτύχεις, όταν έχει γίνει ήδη η αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης της Φαρκαδόνας και οι εξωτερικές διακλαδώσεις του δικτύου αποχέτευσης της Οιχαλίας, ενώ έχει δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων Ζάρκου, Κεραμιδίου και Σερβωτών.

   Φυσικά υπάρχει και το δύσκολο κομμάτι της ΔΕΥΑΦ, το αποκαλούμενο από όλους «η καυτή πατάτα». Οι προσπάθειες  που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια και που αφορούσαν το κομμάτι της εξυγίανσής της   ήταν αρκετές και στο μέτρο του δυνατού απέδωσαν, αφού την κράτησαν «όρθια». Στις ικανότητες και στο όραμα της νέας Δημοτικής Αρχής έγκειται πλέον η συνέχειά της.

   Το μόνο που μένει είναι να οργανωθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και να δοθεί λύση στην υποστελέχωσή του. Ο Δήμος έχει ήδη νοικοκυρευτεί και έχει  βάλει τα θεμέλια της αναπτυξιακής του πορείας. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλείται η νέα δημοτική αρχή να κερδίσει. Εξάλλου το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας της ήταν η ανάπτυξη του Δήμου. Θεωρώ λοιπόν πως αφού υπάρχει το όραμα, θα υπάρχει  έτοιμη και η πρόταση για να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Βάλατε το πήχη ψηλά, δημιουργήσατε υψηλές προσδοκίες στο λαό του Δήμου, μιλήσατε για Δήμο 18 χωριών, άρα καλείστε άμεσα να ανταποκριθείτε.

   Και αν θυμηθούμε, πως ξεκίνησε και τι παρέλαβε η απερχόμενη δημοτική αρχή πριν πέντε χρόνια και τι παραδίδει μετά από πέντε χρόνια διοίκησης, καταλαβαίνετε γιατί δεν  έχετε  το  δικαίωμα  της  αποτυχίας…»
1 σχόλιο

  1. Γιαννης
    11/08/2019 at 14:41

    Αφου εχεις επιγνωση της φρασης οπως γραφεις γιατι δεν σας φηφισε ο λαος; Τα εχεις διαβασει πρωτου τα γραψεις ; Ποσα παραλαβατε απο την προηγουμενη σε ευρω δεν μας γραφεις. Ποσα χρωσταει ο Δημος στη ΔΕΗ δεν μας γραφεις. Οι λαμπτηρες τυπου LED καθε τοσο και χαλανε.Η βοηθεια στο σπιτι που υπαρχει δεν το εχω δει εκτος το οτι κινειται το αυτοκινητο αλλα που παει ……Οι εξωτερικες διακλαδωσεις του διχτυου αποχετευσης της Οιχαλιας τελειωσαν οπως γραφεις . Τις ειδες; Η καυτη πατατα ποσα χρωσταει; Οι διοικητικες υπηρεσιες του δημου πρεπει να οργανωθουν, οπως μας γραφεις. Εσεις τι κανατε πεντε χρονια και δεν τις οργανωσατε; Στα χωρια των Ταξιαρχων πηγες ποτε ; Θα μπορουσα να σε απαντησω σε ολα και σε πολλα αλλα ….[.Αλα] αφησε το , γιατι μπορει να αποτυχω απο τωρα..Ετσι ειναι αντιδημαρχε….

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *